Dit is waarom duizenden ouders de kinderfilm Peter Rabbit boycotten

Peter Rabbit
De ouders waren niet blij met een bepaalde scène in de film Peter Rabbit

Het duurt nog even tot de kinderfilm Peter Rabbit in de Nederlandse bioscopen te zien is, maar duizenden ouders hebben nu al genoeg van de film. Een scène uit de kinderfilm, die het verhaal vertelt van het ondeugende konijntje Peter, is niet zo onschuldig als gedacht.

Voor zover een luchtige kinderfilm.

Verfilming

28 maart is het zover en zal de animatiefilm Peter Rabbit (ook wel Pieter Konijn) in de Nederlandse bioscopen te zien zijn. Momenteel is de film al te zien in Amerika en daar zijn ouders niet zo blij met de moderne verfilming van schrijfster Beatrix Potters verhaal. In de film heeft iemand last van een allergische reactie en daar is de Amerikaanse kijker niet blij mee.

Desbetreffende scène

In Beatrix Potters oorspronkelijke verhaal zijn de meeste konijntjes vrij braaf, maar in deze moderne versie zijn ze wat rebelser. Op een bepaald moment is te zien hoe Peter Tom McGregor bekogelt met bramen, maar hij is daar allergisch voor en moet zichzelf snel een injectie geven. Op de Facebookpagina Kids with Food Allergies Foundation uiten ouders hun zorgen over dit fragment.

Voedselallergie

“Grappen over voedselallergie zijn schadelijk voor ons”, luidt de mening van veel van de ouders op de desbetreffende Facebookpagina. “De angst die mensen krijgen door allergische reacties is bloedserieus.” Op de pagina worden ouders dan ook bij voorbaat gewaarschuwd over de scène in de film. “Ouders moeten ervan bewust zijn dat dit fragment in de film zit, zodat ze met hun kinderen kunnen praten over allergische reacties voordat ze de film zien”, luidt het advies van Kids With Food Allergies Foundation.

Petitie

De Australische organisatie Globalaai, die mensen bewust wil maken van de serieusheid van (voedsel)allergieën, riep mensen op een petitie te tekenen waarin werd geëist dat Sony haar excuus zou maken. Duizenden mensen ondertekenen het en inmiddels heeft Sony in een verklaring naar buiten gebracht dat de desbetreffende scène is besproken met de filmmakers. “Het is verkeerd dat we deze scène in de film hebben gestopt, zelfs al is het op een cartooneske, slapstickachtige manier. Het spijt ons dat we niet bewuster met dit probleem zijn omgegaan.”

Lees ook: Filmavondje met je partner? Door deze site wordt een film kiezen een eitje

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: NOS, Facebook Kids with Food Allergies Foundation | Beeld: Videostill Peter Rabbit