Peter van der Vorst woest op column Youp van ’t Hek: ‘Pijnlijk en respectloos’

Peter van der Vorst

‘Rapper Boef is er niets bij’, aldus Van der Vorst

Pisnicht, flikker, zeikwijf, het zijn woorden die cabaretier Youp van ’t Hek de wereld in slingert door middel van zijn column in NRC. Zijn woordkeuze bleef niet onopgemerkt bij de lezer en door zijn column genaamd Duidelijke Taal! heeft hij de woede van presentator Peter van der Vorst op de hals gehaald.

De presentator vindt de column pijnlijk en respectloos.

Pisnicht
Afgelopen zaterdag verscheen de column ‘Duidelijke Taal!’ van Youp van ’t Hek in NRC Handelsblad. En die naam kreeg de column niet voor niets. “Tijdje geleden gebruikte ik in mijn wekelijkse column het woord pisnicht en had meteen bonje. Kreeg boze brieven van allerlei deugende fatsoensrakkers dat dit echt niet kon en er verscheen in een of ander obscuur omroepblaadje ook nog een boze column van een meneer.”, begint Youp zijn column.

Lachen
Youp vond het vooral hilarisch. Hij schrijft in zijn column dat hij ‘vooral moest lachen’ en dat hij deze meneer ‘een zeikwijf’ vond. Verder licht hij toe dat pisnicht volgens hem geen scheldwoord is. “Ik had de pisnicht ook poot of flikker kunnen noemen. Dat is geen scheldwoord, maar gewoon Amsterdams
. Ik ben door een in hartje Mokum geboren en getogen vader grootgebracht en hij heeft mij de die woorden geleerd. Woorden die ik absoluut niet af wil leren.”

Boos
Het waren deze woorden die de woede van Peter van der Vorst aanwakkerden. “Lachen toch mensen?! Goed hè dat Youp van ’t Hek het allemaal maar durft te zeggen hoor…Rapper Boef is er niets bij. Pijnlijk en respectloos (ook naar alle lieve Amsterdammers). Scheldwoorden gebruiken om homo’s aan te duiden vergoelijken is een beetje dom”, Twittert de presentator.

Lees ook: Ken je Petje Pitamientje nog? Zo ziet hij er nu uit!

Bron: Lindanieuws, Youp | Beeld: Hollandse Hoogte