Zangeressen Froukje, Tabitha en MEAU dit jaar Ambassadeurs van de Vrijheid

froukje, Tabitha, meau

Zij zullen op 5 mei op de Bevrijdingsfestivals optreden

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft vandaag bekendgemaakt wie de Ambassadeurs van de Vrijheid zijn. Die eer is dit jaar aan zangeressen Froukje, Tabitha en MEAU. Zij zullen op 5 mei traditiegetrouw per helikopter het land overvliegen om op alle Bevrijdingsfestivals op te treden.

Voorbereiding

Gaat er niet meteen een belletje rinkelen bij het horen van deze namen? Froukje kun je kennen van nummers als Nooit meer spijt, Ik wil dansen en Onbezonnen. Tabitha scoorde hits met Hallo met mij, Hij is van mij en Ik wist het. MEAU ken je ongetwijfeld van de hit Dat heb jij gedaan.

In de aanloop naar Bevrijdingsdag zullen de artiesten zich gaan voorbereiden op hun rol. Dit doen de zangeressen elk op hun eigen manier. Zo gaat Froukje op pad met de Oekraïense artiest Roxolana, om erachter te komen hoe het is om je muzikale dromen na te jagen in beperkte vrijheid. Tabitha gaat op zoek naar haar roots en MEAU verdiept zich in de rechten van vrouwen.

5 mei

Froukje, Tabitha en MEAU zullen op 5 mei per helikopter door het land gevlogen worden, om zo op verschillende Bevrijdingsfestivals te kunnen spelen. Maar er is meer te doen op Bevrijdingsdag. Zo zal de 5 mei-viering dit jaar starten in Overijssel, waar samen met ambassadeur Froukje het Vrijheidsvuur wordt ontstoken op het Bevrijdingsfestival in Zwolle. De dag wordt traditioneel afgesloten met en concert op de Amstel. Het thema dat dit jaar als een rode draad door alle herdenkingen en vieringen loopt is ‘Leven met oorlog’.

Niet in Utrecht

Helaas kwam er gisteren slecht nieuws voor mensen in Utrecht. Daar gaat het Bevrijdingsfestival dit jaar namelijk niet door. Er zijn meer festivals die het moeilijk hebben om de begroting rond te krijgen, maar die kunnen wel plaatsvinden. Het Nationaal Comité werkt samen met verschillende financiers aan het toekomstbesteding en financieel gezond maken van de evenementen.

Lees ook: Tabitha en Paskal Jakobsen maken indruk met nieuwe single bij Beau

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld