Zo ziet Anyone of Us-zanger Gareth Gates er nu uit

Op zijn zeventiende stond hij in de finale van Pop Idol

Wat Jim en Jamai in 2003 waren in de finale van Idols, waren Will Young en Gareth Gates tijdens de finale van Pop Idol in 2001 in het Verenigd Koninkrijk. Pop Idol is de voorganger van Idols. Will Young ging er met de winst vandoor, waardoor Gareth Gates tweede werd tijdens de talentenjacht. Toch drukte dat voor Gareth de pret niet, want hij werd in één klap beroemd in zijn thuisland. Ook in het buitenland had hij succes. Zo scoorde hij in Nederland de monsterhit Anyone of Us.

Hoe gaat het nu met het tieneridool?

Pop Idol

ITV introduceerde op 5 oktober 2001 de talentenjacht Pop Idol. Het Britse programma werd zo populair dat het een internationale media-franchise werd: Idols. Will Young en Gareth Gates stonden in de allereerste finale van Pop Idol. Hoewel Will Young Pop Idol won, leek Gareth na de talentenjacht wat meer succes te hebben. Will Scoorde een aantal grote hits, maar behaalde nooit een nummer 1-hit. Iets wat Gareth wel voor elkaar kreeg.

Carrière

Inmiddels is Gareth 35 jaar en heeft hij een behoorlijk cv opgebouwd. Hoewel hij naast de winst greep in Pop Idol, scoorde hij diverse nummer één-hits in het Verenigd Koninkrijk. In Nederland had Gareth ook succes en scoorde hij zelfs een nummer één-hit. Met Anyone of Us stond hij maar liefst 14 weken in de top 40. Daarna scoorde hij nog de hits Unchained Melody en Spirit in the Sky. In 2009 sloeg hij een ander carrièrepad in en ging hij spelen in musicals. Hij was in onder andere in Les Misérables, Loserville en Legally Blonde te zien. Gareth maakte ook deel uit van de popgroep 5th Story. Momenteel treedt hij nog regelmatig op als solo-artiest.

Lees verder over Gareths leven op de volgende pagina.

Pagina 1/2