5x de perfecte jeans voor jouw figuur

jeans figuur

Zo vind je de jeans die het beste bij jouw figuur past

Het kan voelen als zoeken naar een spelt in een hooiberg: het vinden van de perfecte jeans. Als we tig winkel zijn afgegaan en de ene na de andere broek pasten, geven we het al snel op. Dat is eigenlijk helemaal niet zo gek als je niet precies weet welke jeans het beste bij jouw figuur past. Wij besparen je vast de onnodige tijd in de kledingwinkel, want deze jeans past het beste bij deze vijf verschillende figuren.

1. Peerfiguur

Vrouwen met een peerfiguur hebben vaak een smalle taille en bredere heupen. Dit maak het niet altijd even makkelijk om de perfecte spijkerbroek te vinden. Om de pluspunten van een peerfiguur te accentueren passen flared- en palazzobroeken het mooist. Door de pijpen onder te laten uitlopen, creëer je met een peerfiguur optisch meer balans. Door strakke jeans te dragen verleg je de aandacht juist naar de bredere heupen. Let daarnaast ook op de kontzakken van een jeans. Kleinere zakken laten de bilpartij vaak een stuk groter lijken dan je wellicht wilt.

2. Appelfiguur

Bij een appelfiguur zien we vaak smalle heupen en benen, maar een rondere buikvorm. Om de buik minder te accentueren kan je het beste een jeans dragen met een hoge taille. Een high waisted jeans zorgt er namelijk voor dat je benen langer lijken en je taille wordt geaccentueerd.

3. Lange benen

Ben je gezegend met prachtig lange benen, maar heb je geen idee welke spijkerbroek het beste bij jouw lange stelten past? Ga dan voor een spijkerbroek met rechte pijpen. Wil je daarnaast de aandacht juist niet op de lengte van je benen leggen? Vermijd dan de broeken met een hoge taille. Hierdoor lijken de benen vaak langer.

4. Smallere heupen

Heb je van nature smalle heupen en wil je met een jeans je heupen meer volume geven? Hoe gek het ook misschien klinkt, maar een los vallende jeans past perfect bij dit figuur. Hoe lager de broek op je smallere heupen valt, hoe meer body je heupen krijgen. Vermijd daarbij de broeken met hoge taille, want dit geeft je een rechter figuur dan je wellicht al hebt. Maak je look compleet met een brede, opvallende riem om zo je heupen nóg meer volume te geven.

5. Kort bovenlijf

Voor mensen met een korter bovenlichaam is het ook niet altijd even eenvoudig om de perfecte broek te vinden. Om meer verhouding te creëeren kan je het beste gaan voor een spijkerbroek die lager op de heupen zit. Hierdoor lijkt je bovenlichaam optisch langer en is je kortere bovenlichaam meer in verhouding met de heupen en benen.

Lees ook: Voor deze oorpiercing heb je geen gaatjes in je oren nodig

Bron: &C | Beeld: Unsplash