8 briljante redenen waarom je Sudocrem moet opnemen in je beautyroutine

Sudocrem

Maar snel een potje in de badkamer leggen

Sudocrem is een zalf die wonderen kan verrichten. Zo helpt het tegen luieruitslag en kun je het gebruiken om de jeuk van muggenbulten en waterpokken te verminderen. Dat is echter nog lang niet alles. De crème kun je ook voor tig andere dingen gebruiken. Om deze acht redenen zou je Sudocrem dan ook aan je beautyroutine moeten toevoegen.

1. Gebruik het als lippenbalsem

Heb je last van schrale, droge lippen? Doe dan eens wat Sudocrem op je lippen en laat dit lekker lang intrekken. We raden dan ook aan om dit ’s nachts te doen, omdat de zalf erg dik is en een witte gloed op je lippen achterlaat.

2. Tegen acne en puistjes

Sudocrem werkt ontstekingsremmend. Smeer de zalf dan ook eens op je huid als je last hebt van puistjes en acne. Smeer wat van de zalf op de pukkeltjes, tot ze zijn verdwenen. Smeer de zalf overigens niet op een puistje dat je al hebt uitgeknepen.

3. Verwijder haarverf

Degenen die thuis weleens zelf hun lokken verven weten er alles van: hoe voorzichtig je ook bent, er komt altijd wel verf op je huid. Smeer van tevoren op je oren en bij je haarlijn wat Sudocrem. Als er verf op de Sudocrem komt, kun je de verf ontzettend makkelijk van je huid afvegen met een doekje. Is er haarverf op huid gekomen dat je niet hebt ingesmeerd met de zalf? Dan kun je de vlekken alsnog met een beetje Sudocrem makkelijk verwijderen.

4. Verlicht jeuk psoriasis

Huidklachten als psoriasis kun je verminderen met wat Sudocrem. De zalf kan de pijnlijke huid kalmeren en bovendien de jeuk die bij psoriasis komt kijken verminderen.

Lees verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2