Komt die eerste date eraan? Dit kun je het beste doen op dat eerste afspraakje

eerste afspraakje

Doe jij dit weleens op een eerste date?

Een eerste date kan zenuwslopend zijn. Helemaal als je diegene nog nooit in levende lijve hebt ontmoet. Na dagen, of zelfs weken, heen en weer appen komt dan dat – zowel gevreesde als verlossende – appje: ‘Wanneer spreken we een keer af?’. Helemaal leuk, maar wellicht draaien je hersenen nu overuren, want wat gaan jullie dan doen? Een drankje doen, bij iemand thuis afspreken of maar naar de bioscoop?

Beste date-idee

Vind je het een beetje afgezaagd om naar de bioscoop te gaan op een eerste afspraakje? Wel nee! Wist je dat zo’n vijftig procent van de Nederlanders hun eerste date meeneemt naar de bioscoop? Waarom die bioscoopdate dan zo populair is? Simpel. Op een eerste date kan er soms een tenenkrommende stilte vallen. Als je met je vlam naar de bioscoop gaat, is het juist de bedoeling dat het stil is tijdens die film. Die ongemakkelijke stilte voorkom je hierdoor al. Als de film is afgelopen heb je daarnaast al meteen een goed onderwerp om over te praten.

Liever niet delen

Romantisch een grote popcorn delen, is overigens niet iets wat mensen graag doen op een date. Maar één op de drie mensen is bereid hun gepofte maïs te delen. Naar welk genre de meeste mensen het liefst gaan? Dat blijft toch komedie. Overigens is het ook een aanrader om naar een horrorfilm te gaan. Kun je gelijk elkaars hand vasthouden als de film toch wel erg eng is.

Hoe zit het met die zoen?

Als we de romantische komedies mogen geloven, wordt er steevast getongd in de bioscoopstoelen. Maar hoe zit dat in de echte wereld? Lang niet iedereen die de eerste date in de bioscoop heeft, trekt de stoute schoenen aan. Zo’n 33 procent van de daters geeft die eerste zoen in het donker. 

Lees ook: Dit zijn de dertien grootste ergernissen tijdens een date

Bron: Jan-Magazine | Beeld: Unsplash