Een klapstoeltje als handtas? Je koopt ‘m voor 735 euro

klapstoeltje handtas

Dit is misschien wel de meest onpraktische handtas óóit

Modeontwerpers sturen zo nu en dan de meest absurde items de catwalk op. Een handtas die op een stokbrood lijkt, panty’s met ladders en een papieren tas voor 1800 euro. Ja, creatief zijn ze wel. Toch hadden deze bijzondere items in ieder geval nog een functie. Dat is niet gelijk te zeggen van dit tasje van Area. De handtas heeft namelijk de vorm van een klapstoeltje. Bedazzled met zilveren kristallen, dat dan weer wel. Kost ook wat: 735 euro. 

Onpraktisch

Een handtas in de vorm van een klapstoeltje, dat klinkt niet erg praktisch. Nou, dat is-ie ook niet. Een pinpas kan je er niet in kwijt, laat staan je mobiel. Als je goed kan balanceren, past een munt van twee euro nog wel op de stoel.

Catwalk

Het is niet de eerste keer dat we het bijzondere tasje van Area zien. Het zilveren miniklapstoeltje maakte zijn opwachting begin dit jaar al tijdens de herfstshow 2020 van het merk. Een eerlijk is eerlijk: daar paste het bij de real life met kristallen versierde klapstoeltjes die de modellen passeerden en de klapstoeltjes die zij in hun oren droegen.

Ludiek kunstwerkje

Het miniklapstoeltje is het werk van Beckett Fogg en Piotrek Panszczyk – de twee gezichten achter Area – en Harry Nuriev en Tyler Billinger, het creatieve team achter het label Myreality. Gelukkig nemen zij het tasje zelf ook niet te serieus. “We vroegen onszelf af: wat is de dikste middelvinger die we kunnen opsteken naar de mini bag?” vertelde Billinger eerder aan Vogue. Je weet wel, die belachelijk kleine handtasjes van Jacquemus waar je nog geen lippenstift of haarspeld in kunt opbergen. “En zo kwamen we op het idee om een stoel als accessoire te maken.” De grap is ondertussen wel een beetje uit de hand gelopen, nu je het klapstoeltasje daadwerkelijk kunt kopen. We zeggen het nogmaals: voor 735 euro. Wij denken dat we dit bijzondere accessoire even overslaan.

Lees ook: Handig: deze kledingstukken kun je het beste iets te klein aanschaffen

Bron: The Cut | Beeld: Videostill Area