Aha: zo houdt een sjaal je het meest warm

sjaal warm

Good to know!

Nu de temperaturen laag zijn, is er niks lekkerder dan je warm aankleden wanneer je de deur uitgaat. Enne, dan is niks zo lekker dan een heerlijke warme sjaal om je nek. Maar wacht eens even… Wist je dat je je sjaal op een bepaalde manier om moet doen om je zo warm mogelijk te houden? Wij vertellen je hoe je dat doet. 

Stof

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om de juiste stof te kiezen wanneer je een sjaal aanschaft. Zo kun je het beste gaan voor een sjaal van yakwol, welke afkomstig is van een geit uit het Himalaya-gebergte. Deze geiten hebben een hele dikke vacht, waardoor het goed warm houdt. Enne, nog een pluspunt hieraan is dat alleen de zachtste haartjes van de geit wordt gebruikt. De sjaal is dus niet alleen lekker warm, maar ook nog eens superzacht. Heerlijk! Maar yakwol is niet de enige stof die perfect is voor een sjaal. Zo is wol een goede keuze, maar ook fleece en flanel houden je lekker warm tijdens deze winterse dagen.

Zo draag je je sjaal het warmst

Afijn, laten we je dan ook maar meteen alle ins en outs vertellen over het dragen van je sjaal, want dat kan wel degelijk invloed hebben op de warmte ervan.

  • Allereerst is het een goede optie om de sjaal op de klassieke manier te dragen. Je weet wel, van schouder naar schouder waarbij je hem een keer om je nek heen wikkelt. Makkelijk, snel en lekker warm!
  • Daarnaast kun je ook eens de infinity-sjaal uitproberen. Deze sjaal zit aan de uiteindes aan elkaar. De infinity kun je een of twee keer om je nek heendraaien en that’s it! Wil je het een keertje uitproberen voordat je het aanschaft? Geen probleem, knoop de uiteinden van je normale sjaal aan elkaar en je bent good to go!
  • Ook de jaren ’50 look is een goede manier om je nek heerlijk warm te houden. Je gooit je sjaal een keer over je schouder heen en klaar! Elegant chic, maar ook nog eens heerlijk warm en cozy.
  • Oké, dan nu de meest warme manier om je sjaal te dragen: wikkel ‘m om je nek, maak een hoge knoop en stop dan de uiteinden van de sjaal in je jas of onderin je sjaal. Heerlijk warm!

Lees ook: Wist je dat het goed is voor je relatie als je koosnaampjes hebt voor elkaar?

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Pexels