Lukt het niet om van je buikje af te komen? Het kan hieraan liggen

buikje

En hiermee lukt het je wel

Werk jij je regelmatig in het zweet in de sportschool, maar lukt het je niet om af te vallen? Het is iets wat meerdere mensen zich weleens afvragen. Ook wanneer je genoeg sport, kunnen er genoeg redenen zijn waarom het je niet lukt om je buikje kwijt te raken.

Het kan aan een van deze dingen liggen.

  • Je hebt last van stress. Stress is niet goed voor je gezondheid, maar ook niet voor je lichaam. Zo blijkt dat het stresshormoon je lichaam verandert en dat je daardoor meer buikvet aanmaakt én opslaat. Tijd om te ontspannen dus.
  • Je slaapt te weinig. Je lichaam maakt ook een stresshormoon aan als je te weinig slaapt. Maar dat is nog niet het enige. Door het slaapgebrek heb je een energietekort, je lichaam wil dat compenseren door extra vette voedingsmiddelen te eten. Je kunt dus beter een uurtje langer op één oor liggen dan eerder op te staan om naar de sportschool te gaan.
  • Je doet geen krachttraining. Cardio is goed voor de conditie en je verbrandt vet. Maar om te genieten van een optimaal resultaat, moet je ook aan krachttraining doen. Je verbrandt daar immers meer calorieën mee (in ruststand), waardoor je ook eerder resultaat ziet.
  • Je eet te weinig vetten. Ook als je vet wilt verbranden is het van groot belang dat je genoeg gezonde vetten binnenkrijgt. Deze onverzadigde vetten zitten in avocado, vette vis en noten. Je werkt wel aardig wat calorieën weg, maar je hebt wel langer een vol gevoel. En dat betekent weer dat je niet in de verleiding komt om te snaaien.
  • Je drinkt niet genoeg water. Hoewel vaak genoeg benadrukt wordt dat je genoeg water moet drinken, zo’n 2 liter, is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Toch is het van groot belang dat je genoeg water drinkt. Je metabolisme werkt immers sneller als je lichaam goed gehydrateerd is. Als je niet genoeg drinkt, verwar je dorst bovendien snel met honger. Vind je het lastig om genoeg te drinken? Eet je water dan. Denk aan een sinaasappel, tomaat, komkommer, watermeloen of aardbeien.

Lees ook: Dit zijn de redenen waarom je maar niet afvalt ondanks dat je keihard sport

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Cosmopolitan, Metro | Beeld: Pexels