Yes! Deze lifehack voorkomt dat je rok omhoog vliegt tijdens het fietsen

rok

Zo voorkom je jouw Marilyn Monroe moment

We weten allemaal hoe het is: je hebt een rok aan, bent aan het fietsen en bij één windvlaag vliegt ‘ie zo omhoog. Op dat Marilyn Monroe moment zitten we natuurlijk niet te wachten als we op de fiets zitten. Gelukkig zijn er een aantal makkelijke lifehacks om dit legendarische moment toch te voorkomen. 

Fietsen

Met een rok fietsen is een hele uitdaging, wij vrouwen weten er alles van. Allereerst moet je er goed voor zorgen dat je op je rok gaat zitten. Als je dit niet doet, dan vliegt ‘ie bij de eerste de beste harde windvlaag meteen omhoog. Daarnaast kan het ook nog eens gevaarlijk zijn om met een rok aan te fietsen. De stof kan namelijk tussen de spaken komen, waardoor je van je fiets af kan vallen. Maar hoe zorgen we ervoor dat je rok én niet omhoog vliegt én geen ongelukken veroorzaakt? Gelukkig is daar een oplossing voor.

Lifehack

Natuurlijk denk je er meteen aan om je rok gewoon vast te houden met je hand. Dat kan, maar met deze lifehack gaat het een stuk makkelijker, en is het ook nog eens een stuk veiliger. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is 50 cent en een elastiekje. Duw de 50 cent aan de achterkant van je rok naar voren, tussen je benen door. Pak vervolgens de munt aan de voorkant vast door de stof heen en wikkel er een elastiekje omheen. De voor- en achterkant van je rok zitten nu als het ware aan elkaar gebonden, waardoor het lijkt alsof je een broek aan hebt. Een handige manier om er dus voor te zorgen dat je rok niet meer omhoog vliegt!

Meer hacks

Naast deze geweldige lifehack, zijn er natuurlijk nog meer hacks die ervoor kunnen zorgen dat je rok niet omhoog vliegt tijdens het fietsen. Je kunt bijvoorbeeld ook tafelkleedgewichtjes aan de onderkant bevestigen, al moet je deze dus wel in huis hebben. Een andere tip is om een bikershort of een kort broekje onder je rok aan te doen. Hierdoor is het een stuk minder ongemakkelijk als je rok omhoog vliegt tijdens het fietsen.

Lees ook: Korte rok of broek aan? Zó voorkom je dat je benen blijven plakken aan een stoel

Artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Pexels