Deze verrassingen waren er in de laatste uitzending van Koffietijd

koffietijd

Vandaag was de laatste uitzending

Na 13 jaar valt het doek voor Koffietijd. Het ochtendprogramma van RTL 4 was vandaag voor de laatste keer te zien vanwege teleurstellende kijkcijfers. De laatste uitzending eindigde gelukkig niet in tranen, maar juist met confetti!

13 jaar Koffietijd

In 1994 was Koffietijd voor het eerst op de televisie, maar stopte al gauw weer vanwege teleurstellende kijkcijfers. In 2010 maakte het programma een doorstart en mochten Quinty Trustfull en Loretta Schrijver het programma presenteren. Tijdens de laatste uitzending vandaag werd teruggeblikt op die eerste uitzending van 5 april 2010. Trustfull: “Wij werden aan elkaar gekoppeld, wij kenden elkaar niet.” Ook Schrijver herinnert zich de eerste ontmoeting met Trustfull. “Het klikte meteen”, vertelt ze.

Trustfull en Schrijver vormden samen met Pernille La Lau, Vivian Slingerland en Patrick Martens het huidige presentatieteam van Koffietijd. Vandaag schoven ook stamgasten Caroline Tensen, Karin Bloemen, Jan Smit en Gerard Joling aan.

Verrassing van premier Rutte en George Clooney

Premier Mark Rutte zorgde voor een verrassing tijdens de uitzending. Hij liet in een videoboodschap weten dat het hem niet gelukt was om ervoor te zorgen dat het programma zou blijven bestaan. “Ik was bij jullie in het programma op de dag van de laatste verkiezingen in maart. Ik heb actie gevoerd in het hele pand om ervoor te zorgen dat het programma op de televisie zou blijven”, sprak hij. Rutte vervolgde zijn boodschap door te zeggen dat alle presentatoren ‘kanjers’ zijn. “Jullie zijn professionals en gaven altijd kwaliteit. Heel veel dank voor al die jaren en ik hoop jullie op allerlei plekken weer terug te zien.”

Het werd even onrustig in de uitzending toen Caroline Tensen plotseling George Clooney aankondigde. Clooney vertelde in een videoboodschap – als internationaal ambassadeur van de Postcode Loterij – dat hij het team van Koffietijd wil bedanken voor de aandacht die het programma aan de Postcode Loterij heeft gebracht en het belangrijke werk dat veel vrijwilligers doen. “Dank voor jullie enthousiasme en jullie passie”, zei hij.

Trustfull en Tensen hebben Clooney eens ontmoet en is volgens hen ‘bloedknap en heel aardig’.

Meerdere artiesten zongen over Koffietijd

Kaj van der Voort – tevens schoonzoon van Trustfull – zong een speciaal liedje over Koffietijd: “Dat uurtje van 10 tot 11 uur zal na vandaag volledig anders zijn. Maar ach, wat hebben we genoten en wat was het altijd fijn. Zelfs voor een avondmens als ik, word dit een groot gemis”, zong Van der Voort. Ook Karin Bloemen zong een speciaal Koffietijd-lied: “En wij als artiesten waren dankbaar en blij, want je mocht er gewoon altijd bij, bij Koffietijd. Dus dank je wel, Koffietijd, dank voor al de mooie fijne jaren. Voor al die tips, al die nieuwigheidjes, overal vandaan. Jullie zijn er elke dag weer helemaal voor gegaan.” Daarnaast droegen Edsilia Rombley, Wolter Kroes en de 3J’s een lied op aan het programma. Gerard Joling sloot de uitzending af met zijn nummer ‘Ga je met me mee’.

Het waren niet alleen artiesten, ook schrijver Kluun bracht een ode aan het programma. “Koffietijd, we gaan jullie missen. Niet alleen jullie mutserige gezelligheid, maar ook de ondergewaardeerde journalistieke kunde van het programma. Dank je wel voor al die mooie jaren”, zei hij.

Terwijl er confetti uit de lucht viel en Gerard Joling op de achtergrond klonk, zei Trustfull: “De allerlaatste minuut van Koffietijd is aangebroken. Lieve kijkers, voor jullie hebben we het al die jaren gedaan. Met veel liefde, kracht en dankzij iedereen achter de schermen. Dank jullie wel!”

Stoppen vanwege teleurstellende kijkcijfers

In november maakte RTL bekend dat het televisieprogramma moest stoppen omdat het te weinig kijkers opleverde. Tot op heden is er nog geen nieuw programma aangekondigd voor dit uur van de dag. Er wordt gekeken naar mogelijkheden voor een eventuele vervanging, laat RTL weten. Vanaf maandag zijn herhalingen van Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven te zien.

Lees ook: ‘Loretta en Quinty over einde Koffietijd: ‘Verdrietig en jammer”

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: NU.nl | Beeld: NL Beeld