Dol op haarmaskers? Dit is waarom ze vaak meer kwaad dan goed doen

haarmaskers
Waarom haarmaskers niet altijd goed zijn voor je haar

Ben jij een fervent haarmaskergebruiker? Wij op de redactie in ieder geval wel! Iedere dame met lang haar zal het wel herkennen, droge en dorre punten. Vooral als je je haar regelmatig verft of blondeert kunnen de uiteinden flink droog worden. Dus hup, een haarmaskertje erin! Toch kun je hiermee meer kwaad dan goed doen, want veel haarmaskers maken het haar alleen maar vet in plaats van het te verzorgen.

We kiezen voortaan toch sneller voor gewone conditioner.

Vet haar

Vooral vrouwen met fijn haar kunnen merken dat hun haar snel vet wordt van haarmaskers. De verpakking belooft dat het je haar herstelt en glans geeft, maar in werkelijkheid eindig je met vettige strengen haar. Dit komt omdat haarmaskers en conditioners niet in je haar trekken, maar juist een soort laagje over je haar heen leggen. Als dit zich blijft opbouwen, eindig je met erg vet en zwaar haar. In het geval van maskers en conditioner is het dus less = more!

Consequentie

De consequentie van je haar te veel ‘voeden’ is dat de producten zich blijven opbouwen en je haar erg zwaar wordt. Vrouwen met dun haar zullen merken dat hun haar er nog dunner en slapper uit ziet en dat het erg vet voelt. Ook vrouwen met dikker of krullend haar zullen zien dat hun haar er in plaats van glanzend en vol er juist dof en slap uit ziet.

Verzorgen

Om je haar zo gezond mogelijk te houden, kun je er beter voor kiezen om het minder te wassen. Om de twee of drie dagen is meer dan voldoende. Neem een zachte shampoo zonder sulfaten, deze strippen je haar van alle natuurlijke oliën. Gebruik een lichte conditioner en spoel dit goed uit. Gebruik hoogstens één keer per week een haarmasker, maar één keer in de twee weken is ook prima.

Lees ook: Dit gebeurt er als je je make-up er niet afhaalt voordat je gaat slapen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Popsugar | Beeld: Pexels