Wat? ‘Dolphin skin’ is blijkbaar de nieuwste beautytrend

dolphin skin

De beautywereld heeft weer eens een bijzondere naam bedacht

Het lijkt wel alsof er elke week weer een nieuwe trend is op het gebied van beauty. Van glass skin tot een yogahuidje (ja, dat was blijkbaar een ding), de beautywereld blijft ons verrassen. Nu zoeken zij hun inspiratie eens in het water. Dolfijnen zijn dé influencers van 2020, want ‘dolphin skin’  is de allernieuwste beautytrend.

Dolphin skin

Als je aan een blauwgrijze gloed of een kletsnat gezicht denkt (jep… dachten wij eerst ook), heb je het mis. Nou ja, soort van dan. Bij deze trend gaat het namelijk om een glanzend huidje. Volgens visagist van de sterren Mary Phillips (die onder anderen met Jennifer Lopez, Hailey Bieber en Kendall Jenner heeft gewerkt) gaat het bij ‘dolphin skin’ om een ‘wet look’. Denk een beetje aan hoe een dolfijn eruitziet als hij uit het water springt. Zonder dat je daadwerkelijk zelf een duik hoeft te nemen, uiteraard.

Hoe krijg je zo’n glanzende wet look?

Was het maar zo makkelijk als even een duik nemen in het dichtstbijzijnde zwembad (of bad, laten we eerlijk wezen). Creamy en glanzende producten als primers, blushes en highlighters zijn je beste vrienden voor deze look. Maar het begint eigenlijk al bij de basis. Begin daarom met het reinigen van je huid met een scrub. Volgens dermatoloog dr. Hadley King is het belangrijk om je dode huidcellen weg te scrubben om een glad huidje te krijgen. Breng daarna een hydraterende serum aan, gevolgd door een dagcrème.

Make-up

Voordat je je make-up aanbrengt, is het goed om een primer aan te brengen. Je hebt verschillende soorten primers. Ga matte varianten uit de weg en kies eentje die hydrateert. Ook een matte foundation kun je beter overslaan voor deze look. Pak een vloeibare, glowy foundation. Je kunt hier zelfs een beetje vloeibare highlighter door mixen voor extra shine. Daarna komt het echt leuke werk: de highlighter. Breng deze aan op de hoogste punten van je gezicht: je jukbeenderen, onder je wenkbrauw, het puntje van je neus en je cupidoboog. Daarnaast kun je ook nog kiezen voor een cream blush, een illuminating bronzer en een lipgloss. Maak je look af met een hydraterende setting spray.

Lees ook: Make-up schoon houden? Zo blijft je cosmetica vrij van bacteriën

Bron: PureWow | Beeld: Unsplash