Hallo lange lokken! Door dít middeltje groeit je haar sneller

haar

Maak kennis met chebe

Droom jij ook van lang haar? Dat kan dit jaar werkelijkheid worden! Waarschijnlijk heb je weleens gelezen dat rozemarijnwater, arganolie en rijstwater kunnen helpen. Maar heb je ook al van Chebe gehoord? Dit is hét nieuwe middeltje dat ervoor zorgt dat je haar binnen no time langer groeit. Hallo lange lokken! Wij vertellen je er alles over. 

Dit is chebe

Allereerst willen we natuurlijk weten wat chebe precies is en wat het voor je haar doet. Salwa Petersen, oprichtster van haar eigen beautymerk wat bekend staat om de Chébé Du Tchad Hair Cream, kan dit gelukkig haarfijn uitleggen. “Chebe is een struik die groeit in de bergketen van mijn land Tsjaad. Tsjadische vrouwen ontdekten duizenden jaren geleden dat de zaden krachtige haarversterkende eigenschappen hebben.”

Petersen is echter niet als enige te spreken over chebe. Ook master cosmetologist Alicia Bailey vindt het middel erg effectief. “Het helpt gespleten haarpunten en breuken te verminderen. Daarnaast houdt chebe het haar gehydrateerd en extreem zacht én zorgt het ervoor dat je makkelijk door klitten heen kunt, wat natuurlijk weer helpt bij het behouden van de lengte.”

Steeds populairder

Inmiddels wordt chebe steeds populairder in de beauty-industrie. Toch merkt Petersen op dat niet alle chebe-poeder hetzelfde is en zegt hier het volgende over: “Het soort chebe dat effect op het haar heeft, groeit alleen in een bepaalde regio in Tsjaad.” Zo legt ze uit dat ze een paar ‘chebe-poeders’ op Amazon kocht, maar er al snel achterkwam dat dit helemaal geen chebe was. “Ik weet niet wat het was: zand, henna, hasj?” Oei! Belangrijk dus om goed te weten waar je je chebe koopt.

Zo gebruik je het

Chebe zou je twee tot drie keer per week aan moeten brengen in je haar, zo wordt geadviseerd. Toch kan het geen kwaad als je het vaker wil gebruiken. “Sommigen gebruiken het als een leave-in, of in oliën of boters”, legt Bailey uit. “Doordat je de pasta in je haar aanbrengt en het daarna in een vlecht doet, zorg je ervoor dat je haar gehydrateerd blijft, waardoor je de lengte behoudt.” Aha!

Eigenlijk is chebe voor iedere haarstructuur geschikt, als we de experts mogen geloven. Mensen met fijn haar kunnen alleen een verzwaard gevoel krijgen volgens Bailey. “Het kan ook een uitdaging zijn voor mensen met bepaalde haarstijlen om chebe-poeder te gebruiken”, legt Petersen uit. “Het haar kan dan namelijk verstrikt in elkaar raken en daardoor niet goed worden uitgespoeld.” Toch hoef je niet bang te zijn als je de authentieke, échte chebe gebruikt, laat Petersen weten. Ben jij al overtuigd om chebe uit te proberen?

Lees ook: Op déze manier oog je jonger met grijs haar

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Happy in Shape, In Style | Beeld: Pexels