Doutzen Kroes doet opvallende uitspraak over plastische chirurgie: ‘Zal ik het gewoon doen?’

Doutzen

Een paar jaar geleden was ze er nog fel op tegen

Doutzen Kroes mag zichzelf een van de best betaalde modellen ter wereld noemen, mocht al vele covers van hoogstaande tijdschriften sieren en ze is het gezicht van Hunkemöller. De Friese schone heeft een portfolio opgebouwd waar menig model jaloers op is en dankt dit onder andere aan haar uiterlijk. Hoewel Doutzen in het verleden aangaf stellig tegen het gebruik van plastische chirurgie te zijn, lijkt ze daarop terug te komen.

Het 32-jarige topmodel staat open voor een cosmetische ingreep.

Afkeer
Doutzen liet een aantal jaar geleden weten dat ze er niet aan moest denken om onder het mes te gaan. “Ik had al heel veel moeite met gaatjes in mijn oren. Sterker nog, mijn haar kleuren vind ik al moeilijk”, liet het Hunkemöller-model destijds aan Beau Monde weten. Op die uitspraak komt ze nu echter terug. “Ik vind plastische chirurgie iets heel moois als je je er echt beter door voelt”, onthult Doutzen aan Grazia.

Onzeker
Doutzen wordt geprezen om haar prachtige uiterlijk, maar dat betekent niet dat het topmodel geen onzekerheden heeft. Zo brengt de Friezin aan het licht dat ze na het krijgen van twee kinderen niet meer zo blij is met haar borsten als ze was toen ze achttien jaar oud was. “Ik denk weleens: zal ik het gewoon doen? Maar je kunt allerlei complicaties krijgen.” Ondanks dat het fotomodel een cosmetische ingreep niet meer per se uitsluit, is ze nog wel fel tegen een botoxbehandeling. “Ik ben zó bezig met goed voor mijn lichaam zorgen door middel van gezonde voeding en sporten en het blijft gif dat je in je lijf spuit. Ouder worden vind ik ook niet erg. Mijn moeder bijvoorbeeld, ze heeft rimpels en ziet er prachtig uit.”

Media-aandacht
Doutzen verkreeg internationale faam, nadat ze in 2005 mee mocht lopen in de Victoria’s Secret Fashion Show. Sindsdien wordt het model continu onder de loep genomen, iets waar ze nog steeds weleens moeite mee heeft. Zo noemt ze als voorbeeld dat mensen commentaar hebben op ‘elk rimpeltje of dingetje.’ “Ik voel me over het algemeen heel goed in mijn lijf, maar heb ook dagen dat ik me niet mooi voel. Als ik ongesteld ben bijvoorbeeld. Dan zit niks goed en voelt niks lekker.” Ook van alle aandacht van de paparazzi wordt ze onzeker. “Als er op het strand twintig paparazzi om me heen lopen, dat kan de hele dag verpesten. Ik ben dan alleen maar bezig met erop letten dat ik er niet raar uitzie als ik een verkeerde beweging maak, want je weet niet waar ze een foto van maken. Dat maakt je heel onzeker.”

On the road with my favorite girl! 💋

Een bericht gedeeld door Doutzen Kroes (@doutzen) op

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Nu, Trouw | Beeld: Hollandse Hoogte, Zach Hilty/BFA/REX/Shutterstock