De briljante reden waarom je je gezicht eens met appelazijn moet schoonmaken

appelazijn

Wij beginnen er vanavond meteen mee!

Appelazijn is iets wat je eigenlijk altijd in huis moet hebben. Het kan je maaltijd wat lekkerder maken, maar het is ook goed voor heel veel andere dingen. Zo kan je huid er baat bij hebben als je het regelmatig schoonmaakt met appelazijn.

Heb je het nog niet in je keukenkastje staan? Sla het maar meteen in!

De voordelen van appelazijn

Google naar de voordelen van appelazijn en je krijgt honderden artikelen te zien. Je kunt het drinken zodat je sterkere tanden krijgt en ook meteen de vitamines A, B1, B2, B6, C en E binnenkrijgt. Maar je gezicht ermee wassen zorgt voor een stralende huid. Wij hebben vijf redenen voor je op een rijtje gezet waarom je je gezicht vaker met appelazijn schoon moet maken. Let wel op: was je huid nooit met pure appelazijn, dit kan branderig aanvoelen. Maak een mengsel van de helft of driekwart water en de helft  of een kwart appelazijn. Wrijf eerst wat van de oplossing op je hand, voordat je het op je gezicht doet. In zeldzame gevallen kun je er gevoellig voor zijn.

Appelazijn kan ouderdomsvlekken verminderen

Was je huid regelmatig met appelazijn en je zult op een gegeven moment zien dat je minder aanwezige ouderdomsvlekken hebt. De azijn bevat een zuur dat dode huidcellen verwijdert en je huid een boost geeft. Doe een beetje van het appelazijnmengsel op een wattenschijfje en dep dit op de ouderdomsvlekjes. Laat het dertig minuten intrekken en spoel het daarna af met koud water en droog je huid. Doe dit twee keer per dag voor zes weken en je zult een verschil zien.

Het gaat acne, puistjes en oneffenheden tegen

Je hoeft heus niet altijd dure crèmes te kopen om acne tegen te gaan. Dankzij het appelzuur in de azijn gaat het puistjes en acne tegen. Ook toont onderzoek aan dat het appelzuur bacteriën doodt. Ook kun je rimpels voorkomen door je gezicht elke dag te reinigen met appelazijn. Zo laat de vlogger in de onderstaande video zien.

Verwijdert gifstoffen en hydrateert te huid

Door je gezicht regelmatig te wassen met de azijn verwijder je giftige stoffen en geef je je huid een mooie gloed. Ook raadt de New Yorkse dermatoloog Dr. Karen Hammerman aan om je gezicht drie á vier keer per week met appelazijn te wassen om de pH-waarde van je gezicht te verbeteren. Volgens de dermatoloog hydrateert het je huid.

Lees ook: Als je dít doet werkt je dagcrème een stuk beter

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Naturotheek, Natural Living Ideas | Beeld: Pexels