Mensen drinken massaal appelazijn omdat het déze voordelen met zich meebrengt

Appelazijn doet heel veel voor je huid, haar en gezondheid

Hoewel wij het gebruik van azijn nog beperken tot de keuken, is dat in Japan al lang niet meer zo en ook in ons land komen er al steeds meer azijnbars. Als je de hoeveelheid van een shotglaasje voor en na je maaltijd nuttigt, zou dit namelijk grote voordelen met zich meebrengen en ook op het gebied van beauty zou het heel veel voor je kunnen doen. 

Wist je dat appelazijn een enorme boost kan geven aan je spijsvertering?

Drinken
Het drinken van azijn kan enorm veel doen voor je spijsvertering. Als je een glaasje voor het eten drinkt wakkert dat je eetlust aan en een beetje azijn na het eten brengt je maag weer tot rust. Dit laatste werkt vooral heel goed als je een zoute maaltijd hebt gegeten of juist een zware, calorierijke maaltijd.

Smeren
Vrouwen smeren azijn ook massaal op hun huid, omdat het de poriën sluit en het je benen heel mooi laat glanzen en je gezicht laat ontspannen. Ook voor je haar is het een enorme weldaad. Vaak blijven er wat restjes conditioner en shampoo achter in het haar, waardoor het zwaar en dof wordt. Mix vijf druppels azijn in een bak water en smeer je haar daarmee in na het wassen van je haar. Spoel het daarna niet uit en je kan genieten van mooi glanzend haar.

Shampoo
Je hoeft geen antiroos-shampoo meer te gebruiken als je azijn tot je beschikking hebt. Vul een lege fles met water en een helft appelazijn en gebruik dit als shampoo. Je zal zien dat je hoofdhuid een stuk rustiger zal worden. Heel goedkoop en het is een stuk zachter voor je haar. Win-win!

TEST: deze sterrenbeelden passen het best bij elkaar! Hoe zit het met jouw relatie?

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Girlscene, Flair | Beeld: Unsplash