Handig! Als je dít doet werkt je dagcrème een stuk beter

dagcrème

Zo haal je nog meer voordeel uit je dagcrème

Met het smeren van een dagcrème kun je eigenlijk nooit te jong beginnen. Het is nooit verkeerd om je huid een steuntje in de rug te geven. Een dagcrème kan een goed hulpje zijn wanneer je de vochtbalans van je huid op peil wilt houden, maar wist je dat die crème zijn werk extra goed doet wanneer je dit simpele trucje toepast?

Het kost je geen extra geld.

Vocht vasthouden

Wat een goede dagcrème is, verschilt per persoon. Voor de een werkt die pot van 3 euro prima, maar de ander heeft meer baat bij een crème die meer euro’s kost. Hoe dan ook: je wilt een crème die optimaal werkt. Wat je dan moet doen? Zorg dat je huid een beetje vochtig is. Huidcrèmes worden beter door de huid opgenomen als die een beetje vochtig is. Ook zorgt de crème ervoor dat het laagje vocht dat al op je huid ligt, wordt vastgehouden, zo stelt dermatoloog Dendy Engelman. Aan Self vertelt de Amerikaanse dat je huid dan minder snel zal uitdrogen.

Opdoen

De dermatoloog, werkzaam bij Manhattan Dermatology and Cosmetic Surgery, vertelt dat je na een douche je gezicht het beste zachtjes droog kunt deppen met een handdoek. Smeer daarna meteen de crème op en het goedje zal vocht beter kunnen insluiten. Hetzelfde geldt overigens ook voor het aanbrengen van een handcrème. Heb je droge handen? Smeer je crème dan op vochtige handen.

Lees ook: Hebben: Lidl brengt een supergoedkope variant van déze dure dagcreme uit!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Videostill YouTube Sneha S