Good to know: deze accessoires kunnen je haar beschadigen

haaraccessoires

Deze haaraccessoires kunnen meteen de prullenbak in!

Ben jij zuinig op je haar? Dan is het natuurlijk zonde als je je haar verpest met allemaal verkeerde haaraccessoires. Je verwacht het misschien niet, maar er zijn veel haaraccessoires die eigenlijk helemaal niet goed zijn voor je haar. Wij vertellen je welke dit zijn. 

Elastieken met ijzer

Elastiekjes met rubber of met metalen stukjes zijn een hel voor je haar. Vermijd dit dus koste wat het kost. Je haar kan namelijk vast komen te zitten, waardoor je het er op een pijnlijke manier weer moet uittrekken. Daar wordt niemand vrolijk van natuurlijk. Het voortdurend vastmaken van je haar in een staart die eigenlijk te strak zit, zal ook meteen je haaruitval verergeren. Kies dus voor elastiekjes van zachter materiaal en zonder metalen stukjes om wrijving te voorkomen.

Handdoek met vezels

Handdoeken die erg ruw aanvoelen, heb jij ze ook in de kast liggen? Kijk hier dan zeker mee uit als je je haar wilt droogmaken. Hierdoor komen de vezels in je haar alleen maar meer vast te zitten, en dat wil je natuurlijk niet. Knoop dit dus goed in je oren: wrijf niet met een handdoek door je haren! Inplaats daarvan moet je voorzichtig in je haar knijpen als je het met een handdoek droogt. Zelfs de minst pluizige handdoek kan je haar beschadigen, dus let hier goed op.

Hair extensions

Clip-in hair extensions zijn geen goede toevoeging aan je haar. Ze kunnen je haar namelijk verzwaren, waardoor je hoofdhuid op den duur beschadigt. Uiteindelijk bestaat er een grote kans dat ze je haar uit je hoofd trekken. Hierdoor ontstaan er kale plekken en gaten op je hoofd. Dus als je fan bent van extensions, doe ze dan zeker niet elke dag in je haar!

Tassen

Als je lang haar hebt, ken je deze struggle vast en zeker: die vervelende schouderbanden die de neiging hebben om je haar vast te houden. Hierdoor ontstaan er breuken en kreukels in je haar en dat veroorzaakt beschadiging. Ben jij dus iemand die wekelijks een tas draagt? Zorg er dan voor dat je eerst je haar vastzet, zodat er geen kans is dat het vast blijft zitten tussen de band.

Haarspeldjes

Kijk in de winkel altijd goed naar de kwaliteit van de haarspeldjes die je koopt. Als je je haar zo min mogelijk wilt beschadigen, moet je ervoor zorgen dat je haarspeldjes een plastic eindkap hebben. Ook moet je goed kijken of het speltje niet aan je haar gaat trekken en klemmen. Als dit wel het geval is, moet je ze linea recta in de prullenbak gooien en betere haarspeldjes zoeken.

Lees ook: De meest voorkomende fout die mensen met dun haar maken

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Vriendin | Beeld: Pexels