De meest voorkomende fout die mensen met dun haar maken

Een dermatoloog vertelt wat je vooral niet moet doen

Er zijn genoeg dingen die je kunt doen voor gezonder haar: op je voeding letten, het regelmatig bijpunten en het niet te vaak wassen. Heb jij dun haar en probeer je er zo goed mogelijk voor te zorgen? Voorkom dan dat je de volgende veelgemaakte fout maakt. 

Dikker haar

Wie wil er nu geen dikker, volumineuzer haar? Zeker als je wat dunner haar hebt, is de kans groot dat je verschillende producten hebt geprobeerd die dik haar beloven. Of in ieder geval dikker. Toch biedt dit volgens dermatoloog Dr. Mona Gohara niet de oplossing, zo deelt ze met PureWow. “Wanneer iemand vet, droog, fijn of dun haar heeft, wil die persoon oplossingen. Vaak gaan ze op zoek naar producten die het probleem beloven op te lossen, maar vaak doen die producten dat niet.” Maar daar zit ‘m wel het probleem. Wanneer een product verbetering belooft, maar wij het nog niet zien, gaan we nog weleens meer van een bepaald product gebruiken. “Te veel producten gebruiken, maakt het haar zwaarder en hierdoor bereik je juist niet het gewenste volume.”

Andere problemen

Grote kans dat je meerdere haarproducten in je badkamer hebt staan. Bepaalde producten gebruiken is prima, maar gebruik ze dan wel op de juiste manier. Te enthousiast haarproducten gebruiken werkt namelijk niet. Vet haar gaan we te lijf met shampoo, maar te veel shampoo gebruiken, kan de natuurlijke oliën van je haar wegwassen. Ander probleem: te veel stylingproducten. Dit kan ervoor zorgen dat je lokken te zwaar worden, waardoor je haar gaat hangen. Niet te vergeten dat het ook nog eens haargroei in de weg kan staan.

Advies

Je hoeft gelukkig heus niet alle producten uit de badkamer te verbannen. Het advies van Dr. Gohara luidt alleen wel om het niet te gek te maken. “Kies een of twee producten die jou kunnen helpen met het gezond houden van je haar. Minimaliseer het aantal chemicaliën dat je gebruikt voor je haar, zodat je de kans op irritatie voorkomt.” En een haarverzorgingsroutine bestaat doorgaans uit vrij weinig producten: een voedende shampoo, een conditioner en dan een, hooguit twee, haarbehandeling(en) naar keuze. Dit kan een serum zijn of een schuim.

Ingrediënten

Weet je niet zo goed welke haarproducten kunnen bijdragen aan haarverbetering? Snappen we. Er zijn tegenwoordig zoveel producten op de markt verkrijgbaar. Het is belangrijk om producten te kiezen die haargroei stimuleren en volume en de dikheid ten goede komen. Ingrediënten die hiervoor kunnen zorgen, zijn biotine, keratine, minoxidil en ginseng. Je kunt ook kiezen voor pepermunt-, castor- en druivenpitolie: deze keuzes verzwaren het haar bovendien niet, dus dat is een win-win!

Lees ook: Dit zijn de 8 meest gemaakte fouten bij grijs haar

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: PureWow | Beeld: Tamara Bellis (Reddit)