‘Mijn vriend vertelde me dat ik niet het mooiste meisje van de wereld was’

vriend

‘Ik zou nooit mijn best doen om voor iemand zijn neus te benadrukken hoe knap ik diegene vind’

Jenna* is nu ongeveer vier maanden samen met haar vriend. Onlangs merkte ze dat haar vriend veel complimentjes gaf aan andere meiden waar ze zelf bij stond. Dit is Jenna niet gewend uit eerdere relaties en ze wordt er dus erg ongemakkelijk van. Op Reddit doet ze haar verhaal en vraagt ze om advies.

Nieuwe relatie

“Ik zit in een vrij nieuwe relatie met mijn vriend”, begint Jenna haar verhaal. “Mijn vriend geeft andere meiden erg vaak complimentjes waar ik bij ben. Hij zegt dingen als: ‘je vriendin is zo schattig, die meid is echt heel erg knap’, etcetera.” Jenna vertelt dat ze dit totaal niet gewend is en dat ze zich er behoorlijk ongemakkelijk bij begint te voelen. “Ik dacht altijd dat het prima was om andere mensen aantrekkelijk te vinden als je in een relatie zit, zolang je maar trouw bent. Maar ik zou nooit mijn best doen om voor iemands neus te benadrukken hoe knap ik iemand anders vind”, vervolgt Jenna.

Onzeker

“Ik wist niet goed hoe ik ermee om moest gaan, omdat ik niet wist of er meer aan de hand was. Hierdoor ben ik een gesprek met hem aangegaan en heb ik hem verteld hoe ik me voelde.” Jenna liet aan haar vriend weten dat ze altijd al een beetje onzeker is geweest, omdat ze vroeger wel is gepest. “Ook al ben ik nu zekerder dan ik was, het is nog steeds een constante strijd en mijn vriend weet dat. Hier hebben we het ook over gehad.”

Tranen

“Ik barstte in tranen uit omdat ik hem vertelde over mijn onzekerheden. Ik zag dat hij schrok. Hij vertelde me dat hij er niks mee bedoelde en ermee zou stoppen. Dit waardeer ik super erg.” Jenna vertelt dat ze zich toch weer zorgen begon te maken nadat ze tot rust was gekomen. “Nadat ik mijn onzekerheden met hem had gedeeld, zei hij tegen me: ‘hey, je weet toch dat je de mooiste bent van al mijn eerdere vriendinnen?’ Oké, dit was aardig, maar daarna zei hij dat ik wel moet onthouden dat ik niet het allermooiste meisje op de wereld ben.”

Egoïstisch

“Ik ben niet egoïstisch, dus ik zou dat ook nooit over mezelf zeggen. Maar ik ben eerlijk gezegd wel verward en gekwetst waarom hij juist dát moment uitkoos om dit tegen me te zeggen. Ik was duidelijk emotioneel en stond op instorten. Ik denk ook helemaal niet dat ik het mooiste meisje van de wereld ben, maar ik weet niet of ik het wel oké vind dat mijn vriend geen medeleven met me kan hebben op mijn kwetsbaarste moment. Wat moet ik doen?” Wat raad jij Jenna aan?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam sadgirlfirefly.

Lees ook: ‘Mijn vriend laat ‘s nachts zulke vieze scheten dat ik er wakker van word’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels