Haar drogen: dit is de manier die het beste bij jouw haartype past

haar drogen

Zo kun jij je lokken het beste drogen na een wasbeurt

Je lokken aan de lucht laten drogen na een douchebeurt: de een zweert erbij, de ander grijpt altijd naar de föhn. Nu we toch volop aan het experimenteren zijn met onze quarantainekapsels, is het misschien ook een goed idee om stil te staan bij hoe we ons haar drogen. Wist je bijvoorbeeld dat bij elk haartype weer andere droogtechnieken nodig zijn om van iedere dag een good hair day te maken? Hieronder leggen we uit hoe je dat doet!

Golvend haar

Golvend haar is een van de makkelijkste haartypes om zonder föhn te laten drogen, maar het blijft belangrijk om de juiste verzorgingsproducten te kiezen. Je golven drogen het mooist op als je een niet te zware, hydraterende shampoo gebruikt. Zodra je de douche uitstapt, ontwar je je haar met een brede kam. Wikkel je haar vervolgens 5 minuten lang in een handdoek en laat het vervolgens 15 minuten aan de lucht drogen. Voor meer definitie spuit je een zoutspray in je nog vochtige haar en kneed je een beetje stylingscrème in je lokken om meer volume aan te brengen.

Kroeshaar

Omdat kroeshaar snel te droog wordt, is het belangrijk om na het wassen je haar te blijven hydrateren. Doe dit bijvoorbeeld met een leave-in conditioner die je van de haarwortel tot aan de haarpunten verdeelt. Natuurlijke oliën zijn ook een goede verzorging voor kroeshaar: masseer bijvoorbeeld kokosolie of jojoba-olie door je krullen terwijl je haar nog vochtig is en laat het vervolgens drogen aan de lucht.

Dun en steil haar

Drogen met een föhn helpt vaak om wat extra volume te creëren als je steil en dun haar hebt. Het grote nadeel daaraan is dat de hitte van de föhn je haar beschadigt en juist futlozer kan maken. Kies daarom voor een volume gevende en lichte shampoo en gebruik je conditioner alleen in de haarpunten (en zeker niet op je kruin!). Laat je haren ongeveer 20 minuten drogen aan de lucht en gebruik dan een volumespray in je haar. Zodra je lokken helemaal zijn opgedroogd, kun je nog meer volume geven aan je kapsel door een volumepoeder bij de haaraanzet te gebruiken.

Krullend haar

Bang dat je bos krullen gaat pluizen als je hem aan de lucht laat drogen? Dit voorkom je door het gebruik van de juiste producten. Kies ten eerste een sulfaatvrije shampoo, want het ingrediënt sulfaat doet je krullen geen goed. Gebruik vervolgens een hydraterende conditioner. Voor het drogen van je haar kun je het beste een microvezeldoek gebruiken (echt waar!), omdat deze stof pluis vermindert. Gebruik een lichte olie of stylingsproduct om meer definitie aan je krullen te geven als je haar helemaal is opgedroogd.

Lees ook: 11 tips voor dikker en voller haar

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Unsplash