Dít doen gelukkige koppels voordat ze gaan slapen

gelukkige koppels

Deze 6 avondgewoontes maken je relatie sterker en gelukkiger

Of je nu al lang samen bent met je partner, beide volle agenda’s of jonge kinderen hebt, of er een heel ander leefritme op nahoudt: er zijn genoeg redenen waardoor sommige stellen steeds meer langs elkaar heen leven. Brengen jullie de spaarzame vrije uurtjes ’s avonds uitgeblust op de bank door? Voor een sterke en gezonde relatie is het juist van groot belang om op vrije momenten bewust de tijd voor elkaar te nemen. Lees hieronder welke zes dingen gelukkige koppels doen voor ze gaan slapen.

1 Op dezelfde tijd naar bed

De een kruipt het liefst vroeg onder de wol, terwijl de ander meer een nachtdier is –veel koppels hebben een heel verschillend slaapritme. Ligt je partner al te slapen als jij naar bed gaat, of ben je ’s ochtends juist al uren uit de veren terwijl je lief nog even blijft liggen? Gelukkige stellen stemmen hun slaapritmes op elkaar af, zodat ze altijd nog een paar minuten gezellig samen in bed hebben. Lukt het echt niet om jullie slaapschema’s te verzoenen? Dan kan het toch een fijn momentje zijn om ’s avonds de ander even in te stoppen en een nachtzoen te geven.

2. Telefoon weg

Breng jij ook meer tijd door met scrollen op je telefoon dan je eigenlijk zou willen? Door de Whatsapp-berichten en Facebook-notificaties vaker te negeren en je telefoon aan de kant te leggen, houd je kostbare tijd over om met je partner door te brengen. Zelfs als jullie naast elkaar zitten, ben je niet echt aanwezig als één van jullie aan het beeldscherm vastgeplakt zit. Gelukkige stellen hebben daarom vaak de regel om een uur voor bedtijd géén telefoons meer te gebruiken en ze niet mee de slaapkamer in te nemen. Dat is ook nog eens beter voor je nachtrust!

3. Liefde en dankbaarheid uiten

Gelukkige koppels eindigen hun dag positief: ze vertellen elkaar waar ze die dag blij mee waren en delen hun waardering voor elkaar. Zo staan ze er ’s avonds bij stil wat hen die dag gelukkig heeft gemaakt. Ook bevestigen ze hiermee voor het slapengaan waarom ze zo graag bij elkaar zijn. Met deze gewoonte vallen jullie beiden met een glimlach in slaap.

Benieuwd naar nog drie tips van gelukkige stellen? Lees snel verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2