‘Had ik mijn mond moeten houden tegen een oudere vrouw?’

vrouw oud kleding

‘Ik zei haar dat ze gewoon chagrijnig was omdat ze zich niet zoals ik kon kleden’

Anne* wilde snel koffie halen na haar bezoekje aan de sportschool. Daar kwam ze echter een vrouw tegen die het niet eens was met hoe zij zich had gekleed. Nu vraagt ze zich af of ze misschien niet te hard is geweest in haar reactie.

Snel koffie halen

Anne begint haar verhaal op forum Reddit met de uitleg dat ze snel vanuit de sportschool koffie wilde halen. Hiervoor had ze haar sportkleding nog aan, waaronder een stel shorts. “Het was een heel standaard sportbroekje. Mijn hele achterste was gewoon bedekt”, schrijft Anne. “Ik was van plan om door de drive-through te gaan, maar de rij was zo lang dat ik maar naar binnen ben gegaan”, zo schrijft ze. En daar begint het probleem.

Te kort broekje

Nog voor ze binnen is, wordt ze namelijk nageroepen door een oudere vrouw vanuit haar auto. “Ze riep dat mijn sportbroekje te kort was en ik mijn huis er niet in zou moeten verlaten”, schrijft Anne. Daarop deel Anne zelf een sneer uit: “Ik reageerde dat ik nog niet haar leeftijd had en dat ik dus kon dragen wat ik wil.” Dit nam de oudere vrouw haar niet in dank af. Zij vond dat Anne respectloos was door op zo’n toon tegen haar te praten. “Het is 2021; ik kan dragen wat ik wil”, aldus de jonge vrouw.

Respect voor ouderen

Wanneer Anne het verhaal vertelt aan haar vader, kiest hij tot haar verrassing partij voor de oudere vrouw. “Hij zei dat ik ouderen moet respecteren en het gewoon had moeten laten gebeuren. Maar ik vind niet dat die vrouw met zo’n opmerking kan wegkomen puur omdat ze oud is.” Toch zet het gesprek Anne aan het denken, en vraagt ze daarom op Reddit hoe anderen hierover denken.

Wat vind jij? Was Annes opmerking terecht, of had zij haar mond beter kunnen houden?

*Anne is niet de echte naam van deze vrouw. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam Tinydinosaur24

Lees ook: ‘Mijn man staat erop dat zijn moeder bij mijn bevalling is, maar ik wil dit niet’

Bron: Reddit, AITA | Beeld: Unsplash