7 dingen die je beter niet kunt doen als het op dagcrème aankomt

dagcreme

Een gezonde, stralende huid ligt binnen handbereik!

Huidverzorging is enorm belangrijk. Naast dat je eigenlijk elke dag zonbescherming op je gezicht moet smeren, is het aanbrengen van een fijne dagcrème net zo goed voor je huid. Maar wist je dat er een aantal dingen zijn die je dan moet onthouden? Wij vertellen je welke zeven fouten er vaak gemaakt worden bij het smeren van een dagcrème.

1. Gezicht niet reinigen

De eerste fout is dat we ons gezicht niet van te voren schoonmaken en daar begint je huidverzorging juist mee. Zo neemt een schone huid veel beter de actieve ingrediënten uit je crème op. Ook vang je dan niet al het vuil wat gedurende de nacht (of dag) op je gezicht verzameld is, onder de crème. Reinig je gezicht dus goed van tevoren.

2. Droog aanbrengen

Oké, je hebt je gezicht gereinigd. Dan is stap twee om het droog te maken. Of toch niet? Dep je gezicht ietwat droog met een handdoekje, het hoeft niet kurkdroog te zijn. Als je jouw dagcrème namelijk op een vochtige huid aanbrengt, dan blijft dat vocht ook in je huid zitten. Dubbele hydratatie dus! Dat is precies wat je wil van een gezichtscrème, dus maak daar gebruik van.

3. Alleen je gezicht

Dit weten de meeste mensen wel: breng je dagcrème ook aan op je hals en borst. De huid net onder je gezicht is namelijk erg dun en daar vertoon je vaak de eerste tekenen van huidveroudering. Goede hydratatie vermindert de snelheid daarvan, dus belangrijk om aandacht aan te besteden.

4. Niet in masseren

Eén van de makkelijkste tips is om je gezichtscrème in te masseren. Dit is naast goed voor je huid ook nog beter voor de crème. Die trekt sneller in en de ingrediënten kunnen beter opgenomen worden. Wees niet te ruig, maar masseer het voorzichtig in.

5. Een potje

Er zijn talloze verschillende soorten dagcrèmes – niet alleen de ingrediënten verschillen, maar ook de verpakking zelf kan goed zijn om over na te denken. Zo moet je bij een potje telkens met je vingers in de crème om er wat uit te halen. Dit is gewoonweg niet zo hygiënisch. Zelfs als je je handen wast komen er bacteriën in de dagcrème terecht (uit de lucht bijvoorbeeld) die zich gedurende de dag vermenigvuldigen en die jij de volgende ochtend weer op je gezicht smeert. Dit kan uiteindelijk een averechts effect hebben op je huid. Kies daarom voor een crème in een tube of met een pompje.

6. Niet wisselen van dagcrème

Jij denkt, ik heb een fijne crème gevonden, dus ik ben klaar. In principe wel natuurlijk, maar wat in de zomer fijn werkt, kan in de winter alweer anders zijn. Ja echt! In de zomer heeft je huid vaker behoefte aan een wat lichtere lotion die je huid niet te vet maakt, terwijl in de winter je gezicht wel een wat dikkere crème kan gebruiken tegen het gure weer. Let daar dus goed op als de seizoenen weer veranderen.

7. Verkeerde huidtype

Nu je met het wisselen van het weer al aan het opletten bent wat dat met je huid doet, is het ook goed om vast te stellen welk huidtype jij hebt. Zo heeft een droge huid over het algemeen wat meer voedende ingrediënten nodig (een wat dikkere crème), terwijl een vette huid veel meer baat heeft bij een lichte lotion. Ook een gevoelige huid heeft weer een heel ander soort dagcrème nodig, met kalmerende ingrediënten bijvoorbeeld. Zo krijg je binnen no-time een stralende huid!

Lees ook: Vaarwel rimpels: deze vijf ingrediënten in huidverzorging voorkomen fijne lijntjes

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Vriendin, Paula’s Choice | Beeld: Pexels