Waarom je wenkbrauwen dunner worden naarmate je ouder wordt

Dunne wenkbrauwen

Gelukkig kun je het ook redelijk goed voorkomen

Waar je in de zeroes nog met zo dun mogelijke wenkbrauwen wilde rondlopen, is dat nu precies het tegenovergestelde. Dikke, grove wenkbrauwen zijn helemaal hét, al wordt het naarmate je ouder wordt steeds lastiger om die volumineuze wenkbrauwen te behouden. Hoe kan het nou dat je wenkbrauwen steeds dunner worden als je ouder wordt?

Evolutie

Als we jaren teruggaan in de tijd, zien we dat onze wenkbrauwen door een hele evolutie zijn gegaan. Van dunne wenkbrauwen naar de Instagram-brow en volle wenkbrauwen tot een fluffy brow. Het is bijna niet meer bij te houden! Maar door welk tijdperk je wenkbrauwen ook gaan, ze worden naarmate je ouder wordt hoe dan ook dunner. Volgens Global Education Manager Audrianna Mora komt dit omdat onze huid zijn elasticiteit verliest als we ouder worden, wat best logisch is eigenlijk. Voorkomen kun je het dus niet, maar gelukkig kun je er wél wat tegen doen.

Oorzaak 1: Hormonale veranderingen

De meest voor de hand liggende reden: hormonale veranderingen. Deze kunnen namelijk een goede oorzaak zijn van haaruitval, wat zich dus ook kan uiten in dunne wenkbrauwen. Als vrouwen in deze fase van hun leven zitten, nemen bepaalde hormonen af waardoor je prachtige lokken zwak worden en uitvallen. Deze veranderingen zijn vaak de grootste oorzaak van haaruitval bij vrouwen boven de veertig jaar en kunnen ook invloed hebben op je brows.

Oorzaak 2: Tekort aan voedingsstoffen

Verschillende studies hebben bewezen dat er een verband kan zijn tussen voedingstekorten en haaruitval. Denk bijvoorbeeld aan een laag gehalte aan proteïne en ijzer of aan bloedarmoede. Denk je dus dat je een tekort hebt aan voedingsstoffen of aan bepaalde vitaminen? Schakel dan altijd een dokter in voordat je bijvoorbeeld met een voedingssupplement begint.

Oplossing 1: Verzorgende serums

Volgens Audrianna Mora kun je ‘de tijd niet tegenhouden, maar hem wel voor de gek houden’. Hiermee doelt ze op het gebruik van verzorgende producten die speciaal zijn samengesteld voor de gezondheid van je wenkbrauwen. Verzorgende serums beschermen tegen het afbreken van je wenkbrauwharen en tegen andere schadelijke factoren die je haartjes kunnen beschadigen.

Oplossing 2: Vermijd epileren en harsen

Vermijd té veel epileren! Overmatig epileren of waxen resulteert uiteindelijk in dunne wenkbrauwharen en kan zelfs leiden tot permanent haarverlies. Wil je niet! Wil je je wenkbrauwen dus lekker laten uitgroeien? Vermijd dan koste wat het kost het epileren of harsen van je wenkbrauwen.

Oplossing 3: Make-up

Natúúrlijk is een oplossing voor dunnere wenkbrauwen make-up. Wat moeten we ook zonder? Je kunt door middel van een potloodje of poeder je wenkbrauwen nét iets voller tekenen. En met een wenkbrauwgel maak je het natuurlijk helemaal af, door je wenkbrauwhaartjes omhoog te kammen zodat je je wenkbrauwen net wat meer structuur geeft en ze éxtra vol lijken. Love it!

Oplossing 4: Microbladen

Om voor een langere tijd van dunne wenkbrauwen af te komen, is microbladen de gouden oplossing. Microbladen is namelijk een semipermanente vorm van een wenkbrauwtatoeage. Hierbij worden ieniemienie naaldjes gebruikt om pigment in de huid aan te brengen, waardoor je wenkbrauwen een stuk voller lijken. Oké, we snappen dat het eng klinkt, maar het schijnt dat microbladen een stuk minder pijnlijk is dan een daadwerkelijke tatoeage. Meestal blijft het natuurlijke resultaat tot ongeveer drie jaar zitten. Twijfel je al?

Lees ook: Goed om te weten: zó zie jij er op je best uit zonder make-up

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Beau Monde | Beeld: Unsplash