Dít is de grootste fout die vrouwen maken met mascara, doe jij dit ook altijd?

Wedden dat jij dit ook met je mascara doet? 

De meeste vrouwen gaan de deur eens uit zonder: mascara. En eerlijk is eerlijk, met een laagje mascara op je wimpers zie je er meteen een stuk frisser uit. Jammer alleen dat het snel op of uitgedroogd is, zeker als je een wat duurdere variant gebruikt. Het liefst wil je dat ‘ie zo lang mogelijk meegaat natuurlijk, maar wist je dat je daar zelf ook invloed op hebt? 

Een van de meest gehoorde euvels van mascara is dat het zwarte goedje supersnel uitdroogt. Je kunt dan nog wel een half buisje hebben, maar als je mascara droog is, heb je er maar weinig aan. Droogt die van jou snel uit? Dan kan het zijn dat je ‘m verkeerd gebruikt.

Pompen of verzuipen
Wanneer je het buisje opendraait, pomp je vaak met het borsteltje om zo te zorgen dat er mascara aan het borsteltje gaat zitten. Maar dit is helemaal niet zo handig. Door het borsteltje te pompen in het buisje, droogt de zwarte massa veel sneller uit. Gelukkig is er een makkelijke techniek waardoor je mascara niet snel uitdroogt. Je moet het borsteltje juist al draaiend rustig uit het buisje trekken. Zit er niet genoeg aan het borsteltje? Draai ‘m dan weer voorzichtig in het buisje om er meer mascara aan te krijgen. Door deze techniek toe te passen, komt er veel minder lucht bij je mascara waardoor de mascara veel langer goed blijft. En hier bespaar je weer geld mee! 

Verder lezen:

  • Wist je dat je met dít trucje altijd perfecte eyeliner hebt?

Fan van dit artikel? Bewaar hem op Pinterest!

Bron: TipHero |  Beeld: Videostill How Cast