Broze nagels? Zo krijg je ze weer gezond en sterk

broze nagels

Lange en sterke nagels? Daar tekenen we voor

Als je je nagels regelmatig lakt, dan heb je het vast wel gemerkt: ze worden dunner, breken of splijten. Broze nagels zijn beschadigde nagels, maar gelukkig is het heel eenvoudig om ze weer gezond en sterk te krijgen. 

Broze nagels

Broze nagels kunnen verschillende oorzaken hebben, en dat heeft zeker niet altijd met nagellak te maken. Zo kan het komen door vitaminetekort, blootstelling aan bepaalde producten of schommelende hormonen. Ook het gebruik van gellak kan ervoor zorgen dat je nagels beschadigd raken. Daarnaast is de sterkte van je nagels voor een deel genetisch bepaald. De volgende tips helpen je om je broze nagels te versterken!

1. Eet de juiste voedingsstoffen

Als je je nagels wilt versterken, dan kan het helpen om bepaalde voedingsstoffen binnen te krijgen. Je bent immers wat je eet. Denk aan proteïnen, antioxidanten, zink en calcium.

2. Voorkom nagelbijten

Nagelbijten is slecht voor je nagels, vooral als ze al broos zijn. Hierdoor ontstaan namelijk scheurtjes en die herstellen niet zomaar. Probeer daarom niet je nagels te bijten of aan de velletjes rondom te trekken; dit maakt je nagels alleen maar kwetsbaar.

3. Gebruik een nagelvijl

Wist je dat je nagels uit drie lagen bestaat? Hier zet je veel druk op als je je nagels knipt met een nagelknipper. De laagjes kunnen hierdoor loskomen, waardoor ze sneller splijten en breken. Een (glazen) nagelvijl is daarom een must om te hebben.

4. Vermijd chemische producten

Als je nagels broos zijn, kun je ze beter met rust laten. Probeer daarom agressieve zepen, alcoholgels en afwasmiddel te vermijden. Gebruik rubberen handschoenen tijdens het poetsen en afwassen, en kies voor een milde zeep. Je nagels zullen je dankbaar zijn.

5. Let op met nagellak

Voordat je met nagellak in de weer gaat, is het altijd belangrijk om een transparante basislaag aan te brengen. Dit beschermt je nagelplaat, zorgt ervoor dat je nagels niet vergelen en houdt je nagellak bovendien langer mooi. En gun je nagels wat rust tussen de manicure-afspraken door.

Lees ook: 4 trucjes waardoor je er met grijs haar jonger uitziet
Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Libelle | Beeld: Adobe Stock