Bladdert jouw nagellak ook altijd zo snel af? Met déze handige tip niet meer!

nagels

Niets ergerlijker dan afbladderende nagellak!

Eén van die dingen waar je altijd meteen blij van wordt zijn mooi gelakte nagels. Zeker met een mooie bruine handen in de zomer is het prachtig om een fel kleurtje te gebruiken, het ziet er zo vrolijk uit. Beetje jammer alleen dat die prachtige nagels na een halve dag er alweer uitzien alsof je er uren op hebt zitten knagen. Niets zo erg als nagels die na een paar uur alweer afbladderen, als dat werk voor niets! Geen probleem, daar zijn genoeg oplossingen voor. Met déze tips geniet jij veel langer van je gelakte nagels! 

Allereerst is het belangrijk om je nagels goed schoon te maken voordat je begint met lakken. 

Azijn is voor veel dingen te gebruiken en ook hierbij speelt dat middel weer een rol. Pak een wattenstaafje en doordrenk deze in azijn. Maak daarmee je nagels schoon en je zal zien dat de nagellak veel beter hecht. Daarna is het van belang om een goede basislaag te gebruiken, ook wel een basecoat genoemd. Dit is belangrijk als je wil dat je nagellak goed blijft zitten. Daarbij voorkomt het dat je nagels geel worden door het vele lakken en dat er nare plekjes ontstaan.

Daarbij is het ook belangrijk dat je dunne laagjes nagellak aanbrengt. Eén dikke laag bladdert veel sneller en de nagellak hecht daardoor niet goed. Ook is het belangrijk dat je wacht tot het laagje dat je erop hebt gedaan goed droog is. Alleen dan krijg je goed uitgeharde nagellak.

Net als de basecoat, is ook een topcoat belangrijk. Dit beschermt de nagellak voor effecten van buiten af. Ook beschermt het de nagellak tegen scheurtjes en krasjes. Daardoor ziet het er een stuk langer veel mooier uit. Tot slot is het slim om je goed gedroogde (!) nagellak even onder de koudwaterkraan te houden. Hierdoor hard de nagellak snel uit en blijft het extra lang zitten.

Veel plezier met je mooi gelakte nagels. Heb jij ook een tip voor mooi gelakte nagels? Laat het ons weten!

Bron: Flair | Beeld: Unsplash

  • Allereerst is het belangrijk om je nagels goed schoon te maken voordat je begint met lakken. Azijn is voor veel dingen te gebruiken en ook hierbij speelt dat middel weer een rol. Pak een wattenstaafje en doordrenk deze in azijn. Maak daarmee je nagels schoon en je zal zien dat de nagellak veel beter hecht.
  • Daarna is het van belang om een goede basislaag te gebruiken, ook wel een basecoat genoemd. Dit is belangrijk als je wil dat je nagellak goed blijft zitten. Daarbij voorkomt het dat je nagels geel worden door het vele lakken en dat er nare plekjes ontstaan.
  • Daarbij is het ook belangrijk dat je dunne laagjes nagellak aanbrengt. Eén dikke laag bladdert veel sneller en de nagellak hecht daardoor niet goed. Ook is het belangrijk dat je wacht tot het laagje dat je erop hebt gedaan goed droog is. Alleen dan krijg je goed uitgeharde nagellak.
  • Net als de basecoat, is ook een topcoat belangrijk. Dit beschermt de nagellak voor effecten van buiten af. Ook beschermt het de nagellak tegen scheurtjes en krasjes. Daardoor ziet het er een stuk langer veel mooier uit.
  • Tot slot is het slim om je goed gedroogde (!) nagellak even onder de koudwaterkraan te houden. Hierdoor hard de nagellak snel uit en blijft het extra lang zitten.

Veel plezier met je mooi gelakte nagels. Heb jij ook een tip voor mooi gelakte nagels? Laat het ons weten!

Verder lezen:

Fan van dit artikel? Bewaar hem op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld ter illustratie