Dit kapsel past het beste bij de vorm van je gezicht

kapsel vorm gezicht

Zo weet je welke kapsel het beste bij je past

Ben je benieuwd welk kapsel het beste bij de vorm van je gezicht past? Dan wordt het allereerst tijd om je eigen gezicht eens flink onder de loep te nemen. Gezichten zijn er namelijk in verschillende vormen en het juiste kapsel kan je gezicht – plat gezegd – maken of kraken. Dit klinkt natuurlijk ietwat overdreven, maar ben je op zoek naar hét perfecte kapsel? Dan leggen wij je uit waar je, afhankelijk van je gezichtsvorm, rekening mee moet houden. 

Een rond gezicht

Is jouw gezicht bijna even breed als het lang is? Dan heb je een rond gezicht. Het is bij deze gezichtsvorm belangrijk dat je vooral bovenop je hoofd volume creëert, zodat je gezicht een stukje langer lijkt. Voorkom een kapsel op één lengte en draag je scheiding beter aan de zijkant dan in het midden. Wat dacht je van een knotje bovenop je hoofd of een schuine bob?

rond

Een rechthoekig gezicht

Bij een vierkant gezicht heb je te maken met een hoekige kaak, een breed voorhoofd en brede jukbeenderen. Om dit ‘hoekige’ te verzachten kun je kiezen voor een golvend kapsel. Kies voor laagjes en vermijd een strakke bob of recht geknipte pony. De beachy look zal je fantastisch staan!

rechthoekig

Een ovaal gezicht

Ben jij gezegend met een ovaal gezicht? Dan is je gezicht wat langer dan dat het breed is. Door de ronde vormen in je gezicht heb je met een ovaal gezicht heel veel geluk. Bij deze gezichtsvorm staat namelijk elk kapsel even goed! Ga voor een kapsel waar jij je goed bij voelt en doe vooral lekker gek. Niets misstaat jou!

ovaal

Een hartvormig gezicht

Heb jij een puntige kin, smalle kaken en een breed voorhoofd? Dan heb je een hartvormig gezicht. Door te kiezen voor volume aan de onderkant, lijkt je gezicht wat minder smal aan de onderkant. Kies bijvoorbeeld voor een mooie slag aan de onderkant van je kapsel en vermijd te veel volume aan de onderkant.

hart

Een driehoekig gezicht

Bij een driehoekig gezicht is de onderkant van je gezicht een stuk breder dan de bovenkant. Je hebt een brede kaaklijn en een smaller voorhoofd. Om jouw gezicht het mooiste uit te laten komen is het verstandig te kiezen voor een kapsel met veel volume aan de bovenkant. Kies ook voor een langere lengte zodat je haar over je kaaklijn valt en maak ‘m af met een speelse pony.

driehoek

Lees ook: Ga je voor een kort kapsel? Dit zijn de mooiste korte kapsels op een rij

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Jani TV | Beeld: Unsplash