Lifehack: vier wimperkruller-tips om nóg meer volume te creëren

wimperkruller

Zo gebruik je een wimperkruller voor beter gekrulde wimpers

Onmisbaar in onze toilettas: de wimperkruller. Maar hoe creëer je die lange, volumineuze wimpers met een wimperkruller? Lees hier vier trucjes die je helpen.

1. Krul je wimpers in delen

Om een meer ronde en natuurlijke krul te maken, kun je je wimpers in twee of drie delen krullen. Door de wimpers van de wortels tot de uiteinden te krullen, worden ze in een prachtige C-vorm gebracht.

Volgens de make-upartist van onder andere Gigi Hadid, Erin Parsons, begin je juist bij de uiteinden van de wimpers en werk je naar de wortels toe voor het perfecte resultaat. Ook make-upartist Melissa Murdick, die Selena Gomez opmaakt, stemt met deze techniek in.

2. Verwarm je wimperkruller

Een wimperkruller kun je lichtjes verwarmen, net als een krultang. Door de warmte van de kruller krijgen je wimpers een betere en langdurige krul. Het geeft hetzelfde effect als de krullen in je haar. Nu vraag je je misschien af hoe je een wimperkruller verwarmt. Dat doe je heel gemakkelijk met een föhn of een aansteker. Let op: het is belangrijk dat de wimperkruller niet te heet is wanneer je het gebruikt. Laat de kruller eerst eventjes afkoelen en test de warmte met je hand voordat je je wimpers gaat krullen.

3. Til je ooglid op

Een handige tip om al je wimpers goed in de wimperkruller te krijgen is door eerst de wimperkruller over je wimpers te trekken en daarna je ooglid omhoog te tillen. De wimperkruller komt hierdoor dichtbij de wortels en kun je de volledige lengte van je wimpers krullen. Ideaal voor meer lengte en volume!

4. Wimperkruller draaien

Je kunt je wimpers veel langer laten lijken door de wimperkruller om te draaien, oftewel: op de kop gebruiken. Hierdoor gaan je wimpers recht vooruit staan. Krul vervolgens je wimpers als gewoonlijk en je zult zien dat ze meer lengte krijgen.

Wij pakken de wimperkruller er meteen bij!

Lees ook: ‘Met deze mascaratips krijg jij nóg mooiere wimpers!’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Linda | Beeld: Pexels