Met deze mascaratips krijg jij nóg mooiere wimpers

mascaratips

Deze tips wil jij proberen voor meer volume en lengte

Als er één make-upproduct is dat we niet kunnen missen in onze routine, dan is het wel mascara. Een laagje of twee op de wimpers is voor ons net zo onmisbaar als een kopje koffie in de ochtend. Wij zijn dan ook altijd op zoek naar tips and tricks voor bijvoorbeeld de meeste volume en de langste wimpers. Daarom hebben wij de volgende mascara hacks op een rijtje gezet.

Niet pompen

Het is bijna automatisme: even je mascara een paar keer in de tube pompen. Voor je gevoel komt er zo meer mascara op je borsteltje, maar dit is niet het geval. Wat er juist wel in je tube komt, zijn lucht en bacteriën. Het gevolg? Een klonterige en onhygiënische mascara. En dat wil je zeker niet op je wimpers smeren. Pomp je mascara daarom niet, maar breng het borsteltje één keer rustig in de tube en trek hem er vervolgens in één keer uit.

Schone wimpers

Net een oogcrème aangebracht? Dan kun je beter nog even wachten met de mascara. Het is namelijk belangrijk dat je wimpers schoon zijn als je mascara aanbrengt. Dus: geen mascararesten van de dag ervoor of vette crèmes op je wimpers. Op schone wimpers blijft de mascara beter plakken en dus beter zitten.

Aanbrengtechniek

Wist je dat je verschillende technieken hebt om mascara aan te brengen? Niet alleen het borsteltje heeft effect op de look van je wimpers, maar ook hoe je de mascara aanbrengt speelt een grote rol. Houd het borsteltje horizontaal en beweeg deze heen en weer voor vollere en dikkere wimpers. Liever een natuurlijke look? Houd het borsteltje dan verticaal en breng de mascara rustig met het puntje op je wimpers aan. Op deze manier kun je beter doseren hoeveel mascara je op je wimpers wil.

Meer volume? Gebruik talkpoeder

Dat talkpoeder een wondermiddel is, wisten wij al. Zo kun je het natuurlijk gebruiken om babybilletjes mee te verzorgen, maar ook is het bijvoorbeeld ideaal om vetvlekken uit kleding te krijgen. Maar je kunt talkpoeder ook gebruiken voor vollere wimpers. Breng na je eerste laagje mascara wat talkpoeder aan op je wimpers. Doe dit bijvoorbeeld met een make-up kwastje. Door de poeder worden je wimpers wat dikker. Nog een laagje mascara erover en je hebt prachtige, volle wimpers.

Lees nóg meer tips op de volgende pagina.

Pagina 1/2