Hoe vaak moet je je mascara eigenlijk vervangen?

mascara

Voorkom ‘spinnenpoten’ door je mascara op tijd te vervangen

Dat het gebruiken van oude mascara alles behalve verstandig is, moge duidelijk zijn. Fervent mascaragebruikers hebben het vast weleens meegemaakt dat de oude mascara gaat klonteren of zelfs voor infecties kan zorgen. Maar wanneer is je wimperverlengende make-up aan vervanging toe?

Hoe vaak vervang jij je make-up meestal?

Gevaren van oude mascara

Hoe ouder de make-up voor je oogwimpers is, hoe groter de kans op klontjes en de zogenoemde ‘spinnenpoten’ waar visagisten van gruwelen. Dat is nog het minste van je zorgen als je erbij nadenkt dat er na een tijdje behoorlijk wat bacteriën en schimmels in de vloeistof gaan zitten. Voorzie jij je wimpers van mascara die al oud is? Dan vergroot je de kans op irritatie of zelfs op ooginfecties!

Klontjes

Als je mascara al een aantal maanden oud is, kan de vloeistof opdrogen. Maak het niet vloeibaar door water toe te voegen, zo waarschuwt de Amerikaanse Food and Drug Administration. Water verdunt het ingrediënt in de vloeistof dat de bacteriële groei tegengaat.

Vervangen

Wanneer moet je je mascara dan precies vervangen? Na drie maanden wordt het hoog tijd om je oude make-up in de prullenbak te gooien. Na drie maanden ontstaat er namelijk al bacterie- en schimmelgroei. Blijf de mascara dus niet langer dan drie maanden gebruiken!

Lees ook: Opgelet! Dit make-upproduct kun je beter weggooien na een griepje!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Pixabay