Dames, opgelet! Dit make-up product kun je beter weggooien na een griepje

make-up

Van dit make-up product kun je weer ziek worden!

Een griepje overkomt ons allemaal wel eens. Het kan dan heel fijn zijn om je even aan te kleden en op te maken en niet de hele dag in je pyjama rond te lopen. We begrijpen je volkomen, maar als je dit doet dan kun je dit beautyproduct beter weggooien na die tijd.

Je wilt jezelf niet weer ziek maken, toch?

Lippenstift

Als je make-up gebruikt terwijl je ziek bent, dan besmeer je ze met je bacteriën en ziektekiemen. Dat klinkt uiteraard niet heel smakelijk en dat is het ook niet. Het is daarom belangrijk om even geen make-up te gebruiken als je ziek bent. Als je dit wel gedaan hebt, moet je vooral oppassen met je lippenstift. Morgan Statt van Consumer Safety zegt hierover: “De omtrek van je lippen is een natuurlijke weg naar je luchtwegen, waardoor je extra risico loopt op infecties en ziekte.”

Zakdoekjes

Weggooien is natuurlijk heel erg zonde, daarom hebben we er een alternatief voor bedacht. Haal met een zakdoekje, als je die nog hebt na je griepje, het bovenste laagje van je lippenstift af. Draai je lippenstift daarna -voorzichtig- helemaal open en doop ‘m in wat alcohol. Op die manier ontsmet je je favoriete lippenstift en kun je ‘m veilig blijven gebruiken. Hoef je ‘m toch niet weg te gooien!

Lees ook: Oeps! Mascara in je kussensloop? Zo krijg je het er weer uit

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest! 

Bron: Flair | Beeld: pxhere