4 manieren om weer gezonde en volle wenkbrauwen te krijgen

volle wenkbrauwen

Heb je last van kale plekken of dunnere wenkbrauwen? Probeer deze 4 tips dan eens

Brow contact before eye contact, hanteren wij doorgaans vaak. Het is dan ook belangrijk dat je wenkbrauwen goed zitten. Dat je brows on fleek zijn, zelfs. Heb jij last van dunnere wenkbrauwen of kale plekken? Probeer deze vier tips dan voor volle wenkbrauwen.

Exfolieer je wenkbrauwen

Dat het belangrijk is om je gezicht zo nu en dan te exfoliëren, was wel bekend. Toch is het ook belangrijk om je wenkbrauwen af en toe van een lichte scrubbeurt te voorzien. Jimena Garcia, wenkbrauwexpert bij Chanel, legt uit: “Het is heel belangrijk om je wenkbrauwen te exfoliëren, omdat je onder je wenkbrauwen veel droge huid hebt. Door deze droge huid voorzichtig weg te scrubben, geef je nieuwe haartjes de ruimte om te groeien.” Garcia raadt het aan om je wenkbrauwen ongeveer eens per maand te scrubben met wat gemalen Himalayazout gemixt met je favoriete huidolie. “Niet alleen scrub je de dode huidcellen weg, ook kan de olie hierna zijn werk doen”, aldus Garcia.

Masseer rondom je wenkbrauwen

Door het gebied rondom je wenkbrauwen te masseren, kun je de haargroei stimuleren. Je brengt hierdoor de bloedcirculatie namelijk beter op gang, zo legt Garcia uit. Gebruik hier gewoon je vingers voor, of combineer het met wat huidolie voor extra voeding.

Geef je brows eens een maskertje

We trakteren onze huid en haren regelmatig op een voedend maskertje, maar slaan onze wenkbrauwen steevast over. Toch zouden we dat niet moeten doen. Garcia legt uit dat een wekelijks maskertje wonderen kan doen voor je brows. De wenkbrauwexpert raadt aloë vera gel of kokosolie aan. Ook castorolie is een goede optie, de vitamine E en omega 6-vetzuren dragen namelijk bij aan een betere haargroei.

Denk aan je vitaminen

Een tekort aan vitaminen en mineralen als vitamine A, C, D, biotine en omega-vetzuren kan haargroei verminderen of stoppen. Dat zegt haartransplantatiechirurg dr. Craig Ziering. “Het klinkt misschien simpel, maar het is belangrijk om een goede basis te hebben. En de basis begint bij je dieet, wat je eet”, legt hij uit. Hij raadt daarom ook aan om veel groene groenten en eiwitten te eten. Daarnaast zijn vetzuren ook erg belangrijk. Haal deze bijvoorbeeld uit spinazie en zalm. Niet alleen goed voor je brows, maar ook voor langere lokken.

Lees ook: Yay or Nay? Dit is de allernieuwste wenkbrauwtrend

Bron: Well+Good | Beeld: Unsplash