Vrouw vertelt: ‘Mijn ex-man wil niet dat ik zijn achternaam houd, maar ik wel’

achternaam

‘Ook mijn verloofde heeft er geen problemen mee’

Miranda* is een aantal jaar geleden gescheiden van haar – inmiddels – ex-man. Tot op heden draagt ze nog steeds zijn achternaam, maar volgens haar ex kan dat binnenkort niet meer aangezien hij gaat trouwen met zijn nieuwe vriendin. Miranda is het er niet mee eens en doet haar verhaal op Reddit.

Redenen

“Ik heb mijn achternaam nooit veranderd om een aantal redenen”, begint ze haar verhaal op het platform. Ze noemt allereerst dat ze het praktisch vindt om dezelfde achternaam te hebben als haar kind. “Daarnaast is het een hoop gedoe om mijn achternaam te veranderen bij alle instanties waarbij ik met zijn achternaam ingeschreven sta. Denk aan de bank, huisarts en mijn hypotheek”, vult Miranda aan. Tot slot noemt ze dat ze de achternaam al zo lang draagt, dat ze er simpelweg gewend aan is geraakt. “Mijn achternaam veranderen zou voor heel veel gedoe zorgen”, stelt ze.

Hertrouwen

Het probleem is als volgt: Miranda’s ex-man zal binnenkort met zijn nieuwe vriendin in het huwelijk treden en dan zal zij dus zijn achternaam krijgen. “Mijn ex-man wil daarom niet dat ik óók zijn achternaam behoud”, vertelt ze. “Ik zei hem dat het niet zijn zaak is wat mijn achternaam is, maar hij is het daar niet mee eens.” De verloofde van Miranda’s ex-man is namelijk erg overstuur door de hele toestand. Miranda: “Zijn aanstaande bruid vindt dat het háár recht is om zijn achternaam te dragen, niet de mijne.”

Ruzie

“Ik vertelde haar dat ze van mij elke achternaam mag nemen die ze wil, maar dat mijn achternaam daar niks mee te maken heeft”, vervolgt Miranda haar verhaal. Toen haar ex en zijn vriendin beseften dat Miranda haar poot stijf zou houden, begon ze allerlei sms’jes van de vrouw in kwestie te ontvangen. “Daarin smeekte ze me nogmaals om mijn achternaam te veranderen, maar ik weigerde resoluut”, vertelt Miranda. “Uiteindelijk werd ze boos en stuurde ze me een minutenlange spraakopname waarin ze me ervan beschuldigde dat ik hun bruiloft verpestte.”

Verdeelde meningen

Sinds de discussie gaande is, heeft Miranda de situatie met verschillende vrienden en familieleden besproken. “De meningen zijn behoorlijk verdeeld”, meldt ze. “Ik denk dat dat vooral komt omdat het enigszins ongebruikelijk is om de achternaam van je ex-man te behouden nadat hij opnieuw is getrouwd. Maar mijn vriend kan het niet schelen en mij ook niet, dus ik snap niet waar ze zo moeilijk over doen”, beëindigt Miranda haar verhaal.

Wat vind jij van de situatie?

*De naam Miranda is gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam Cry-Baby-x.

Lees ook: Naomi-Jill: ‘Ik kwam er na 2 jaar achter dat de ouders van mijn vriend miljonairs zijn’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock