‘Mijn beste vriendin wil mijn bruidsjurk dragen op haar trouwdag’

''Mijn beste vriendin wil mijn bruidsjurk dragen op haar trouwdag''

“Het is míjn jurk!”

Iedere vrouw wil voor haar trouwdag dé perfecte jurk vinden. Het is vaak zelfs het meest bijzondere kledingstuk dat ze in haar leven zal dragen. Maar wat doe je als je beste vriendin jouw bruidsjurk óók wil dragen? Het overkomt Karlijn* en ze doet anoniem haar verhaal op het platform Reddit.

Say yes to the dress

Karlijn (32) haar vriendin June* (34) gaat dit jaar trouwen met haar verloofde. Ze is een paar keer met haar gaan winkelen, maar haar vriendin heeft nog geen jurk kunnen vinden die ze leuk vindt. Karlijn vertelt: ”Ik ontdekte afgelopen weekend dat de jurk die ze eigenlijk wil hetzelfde is als die van mij en ze dus op zoek was naar een soortgelijke, maar deze niet kon vinden. June vroeg me toen of ze de mijne mocht lenen.”

Eerlijk antwoord

Karlijn vertelt haar vriendin dat ze er veel aanpassingen aan heeft gemaakt en dat ze hem liever niet wil veranderen. ”Het is echt mijn jurk en niemand heeft er een zoals deze”, legt ze uit. Daarnaast is dat niet de enige reden. Karlijn heeft haarzelf een doel gesteld om af te vallen en nadat haar zwangerschapskilo’s eraf zijn weer in haar bruidsjurk te passen. ”June is twee maten groter dan ik en als ik het haar zou lenen, zou-ie zodanig veranderen dat het niet meer echt van mij zou zijn”, legt ze uit. Maar June vertelt nogmaals dat ze écht in de problemen zit omdat er niet veel tijd is om een ​​jurk te bestellen en deze te laten vermaken voor haar bruiloft. Karlijn voelt zich slecht, maar zegt toch nee: ”Ik wil niet dat iemand het draagt, punt uit.”

Geen genoegen

Ze sluit haar post op Reddit af met: ”Nu sms’t June me, vraagt ​​waarom ik zo gehecht ben aan een jurk en zegt dat ik geen goede vriendin ben omdat ik meer geïnteresseerd ben in een materieel item dan in haar geluk.”  Ze vraagt zich af: ”Ben ik gek? Het is mijn jurk!”

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam throwawy_mydress.

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Reddit | Beeld: Pexels