Schud jij je nagellak altijd? Dit is waarom je dat niet meer moet doen

nagellak schudden

Dit wil je weten voor je volgende lakbeurt

Vaak is het het eerste wat je doet als je een nagellakje uit de la pakt: even schudden. Vaak staat dit zelfs op de achterkant van het potje. Toch kun je het beter niet doen. Waarom je je nagellak beter niet kunt schudden, leggen wij hieronder uit. 

Luchtbelletjes

Ben je net helemaal blij met het nieuwe kleurtje op je nagels, zie je na het opdrogen ineens allemaal bobbeltjes. Jep, we kennen de struggle allemaal. Maar waar die luchtbelletjes vandaan komen? Geen idee… Tot nu: het komt dus door het schudden van je nagellak. Niet meer doen dus als je gladde nagels wil.

Rollen maar

Maar hoe zorg je er dan voor dat je lakje goed gemengd is voordat je deze op je nagels aanbrengt? Het antwoord is: rollen. Rol het potje nagellak rustig tussen je handen. Is ‘ie een beetje uitgedroogd? Dan kun je dit trucje proberen om hem weer smeerbaar te maken. Ook is het belangrijk om niet te veel nagellak op je nagels te lakken. Door een dikke laag nagellak ontstaan namelijk ook luchtbelletjes. Smeer daarom altijd meerdere dunne laagjes en wacht hierbij steeds tot elk laagje droog is.

Lees ook: Dit is de nieuwste nagellaktrend

Bron: Ze.nl | Beeld: Unsplash