Vrouw: ‘Ik wil één nachtje naar een hotel, mijn man vindt dat walgelijk’

hotel walgelijk

De man vindt haar plannen onverantwoordelijk en niet geschikt voor een moeder

Het leven van een moeder is zeker niet makkelijk, vooral niet met twee jonge kinderen in huis. Als je man ook nog eens fulltime thuiswerkt, heb je nooit eens tijd voor jezelf. Niet gek dus dat Alicia* er even een avondje tussenuit wil voor wat me time. Haar man is het niet eens met haar plannen. Ze vraagt zich op een forum af of het nou echt zo gek is dat ze een avondje voor zichzelf wil. 

Altijd druk

Alicia (27) is fulltime huismoeder. Ze heeft twee kinderen onder de twee jaar. Daarnaast werkt haar man de laatste twee jaar ook nog eens fulltime vanuit huis. Hierdoor heeft ze het huis nooit voor zichzelf. “De laatste keer dat ik alleen was, kan ik me niet eens herinneren”, vertelt Alicia. “Ik ben opgebrand en ik heb echt wat tijd voor mezelf nodig. Ik ben met mijn kinderen vanaf het moment dat ze wakker worden, totdat ze gaan slapen. Er is geen moment rust.”

Plannen

Ze kwam toen met het idee om zelf een avondje naar een hotel te gaan. Niet te ver weg, voor als er een noodgeval zou zijn. “Ik heb mijn eigen geld, dus ik kan er prima zelf voor betalen”, legt Alicia uit. Alicia’s man leek er in eerste instantie geen problemen mee te hebben. Maar toen hij vroeg wat ze er zou gaan doen, sloeg zijn stemming om. “Ik vertelde hem dat ik er gewoon zou gaan ontspannen. Lekker in het hotel blijven, aan de bar wat drankjes doen en daarna weer in bed gaan liggen. Niets geks”, zegt ze.

Walgelijk

Alicia’s man reageerde heel heftig. “Hij zei dat ik mij onverantwoordelijk gedroeg. Ik zou me zogenaamd niet als een moeder gedragen. Hij vond het walgelijk dat ik dronken zou worden aan de bar en me zou laten verleiden door creeps“, vertelt ze. “Ik kan me de laatste keer dat ik een slok alcohol heb gedronken niet eens herinneren. De afgelopen twee jaar ben ik zwanger geweest en heb ik borstvoeding gegeven. Ik geef nu al drie maanden geen borstvoeding meer, dus ik kan prima wat alcohol drinken. En ik zou me echt niet laten verleiden door andere mannen. Ik wil gewoon eventjes weg.”  Wat vind jij van de reactie van Alicia’s man?

*Alicia is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum deelt Alicia haar verhaal onder de naam easternemia.

Lees ook: Dilemma: ‘Mijn vriendin mag niet meer bij mij thuis komen tot ze mijn beste vriend accepteert’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash