Dit is waarom je nieuwe kleren altijd moet wassen voordat je ze aantrekt

nieuwe kleren
Er zijn veel redenen om nieuwe kleren eerst te wassen

Ja, we kennen het. Je hebt een superleuk nieuw jurkje of shirtje gescoord, dus je wil het meteen aantrekken. We raden je aan om tóch even geduld te hebben en het kledingstuk eerst te wassen, want het is meestal echt niet fris. Gooi dus voortaan nieuwe kleren meteen in de wasmand!

Wij wassen onze nieuwe kleren voortaan altijd.

Gepast

De eerste reden is de meest voor de hand liggende: veel mensen raken kleding in de winkels aan en passen het. Hierdoor wordt de kleding snel vies, want er komen zo zweet en bacteriën van andere mensen op en ook zie je vaak make-upresten op de hals. Daarnaast gooien veel mensen de kleren tijdens het passen gewoon op de grond, waardoor de kleren op een vieze, stoffige vloer hebben gelegen.

Chemische stoffen

De grootste reden om nieuwe kleren eerst te wassen zijn de chemische middelen waarmee de kleding behandeld wordt. Fabrikanten gebruiken dit om de stoffen minder te laten kreuken onderweg van de fabriek naar de winkel én het werkt tegen ongedierte aan boord van het schip of de vrachtwagen waar het in zit. Deze stoffen kunnen voor flinke huidirritaties zorgen!

Irritatie

Heb je een gevoelige huid? Was nieuwe kleren dan altijd. Ze kunnen namelijk de stof formaldehyde bevatten, waardoor je rode vlekjes en jeuk kunt krijgen. Ook kunnen kleren hierdoor een beetje chemisch gaan ruiken. Dus, heb je een leuk nieuw shirtje of bloesje gewinkeld? Hup, in de wasmand ermee. Dan kun je zonder irritaties en chemische stoffen stralen in je nieuwe kleding.

Kinderen

Heb jij geen gevoelige huid, of maakt het je niet zo veel uit? Dat kan. Wel raden veel experts aan om kinderkleren eerst te wassen, omdat kleine kinderen nog niet goed tegen deze bijtende, chemische stoffen kunnen. Bescherm je kinds huid dus goed door nieuwe kleren te wassen.

Lees ook: Wimpers á la Meghan Markle: dit is de favoriete mascara van de hertogin van Sussex

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld: Videostill YouTube