‘Mijn vrouw vindt dat ik onze hond belangrijker vind dan haar zwangerschap’

hond

‘Ik kan het hart van onze zoon niet breken door een angst wat nergens op slaat’

Chris* (42) en zijn vrouw Peggy (39) hebben hun zoon (14) op zijn achtste verjaardag een hond gegeven genaamd Billy. Hun zoon is er dol op en ook Chris en Peggy genieten van het beestje. Totdat Peggy zwanger raakt en ze ineens raar gedrag vertoond als de hond in de buurt is. Chris snapt er niks van en doet zijn verhaal op Reddit.

Duitse Dog

“Onze hond is half Duitse Dog”, begint Chris zijn verhaal. “Onze zoon is dol op hem en zorgt erg goed voor hem. Hij heeft echt een verantwoordelijkheidsgevoel als het op onze hond aankomt.” Chris schrijft dat Billy eigenlijk zijn beste vriend is geworden. “Er is nooit een probleem geweest met Billy en we hebben hem met open armen ontvangen in onze familie, maar een aantal weken geleden is er iets veranderd…”, vervolgt Chris.

Zwanger

“Twaalf weken geleden zijn we erachter gekomen dat Peggy zwanger is van ons tweede kindje”, biecht Chris op. “En sinds we dat weten, gedraagt Peggy zich heel erg raar als Billy in de buurt is.” Chris schrijft dat ze hem het liefst vermijdt, en dat ze haar handen om haar buik legt als hij in de buurt is. “Vandaag heeft ze zelfs gezegd dat ze Billy ergens anders wil plaatsen! Ik snapte er niks van en vroeg haar waar ze het over had.”

“Ze zei me dat ze bang was dat de hond ineens op haar buik zou springen, iets wat volkomen onredelijk is”, legt Chris uit. “Billy springt niet op mensen. We hebben hem van jongs af aan al goed getraind omdat hij een halve Duitse Dog is en hij heel groot kan worden. Ik vond dit erg belangrijk, dus Peggy hoeft zich daar echt geen zorgen over te maken”, vervolgt hij.

Betekenis

“Peggy vertelde me dat het altijd fout kan gaan, hoe goed onze hond ook getraind is. Maar ik geloof het niet. Billy heeft nog nooit gegromd! Daarnaast vertelde Peggy me dat ze er stress van krijgt en dat dat ook niet goed is voor haar gezondheid en die van de baby. Ze wil hem gewoon erg graag ergens anders hebben.” Chris vertelde Peggy dat dat niet kon. “Onze zoon heeft deze hond gekregen net nadat zijn opa (mijn vader) was overleden, iemand die hij als zijn beste vriend beschouwde”, legt Chris uit.

“Ik kan het gewoon niet over mijn hart verkrijgen als we Billy wegdoen! Peggy zegt dat ik onze hond belangrijker vind dan haar zwangerschap, maar ik weet gewoon zeker dat hij geen bedreiging is voor de zwangerschap. Ik kan het hart van onze zoon niet breken door een angst van haar wat gewoonweg nergens op slaat. Wat moet ik doen?” Wat adviseer jij Chris?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam TheGreatestGreatDane.

Lees ook: ‘Ik heb een raar gevoel bij de nieuwe vriendin van mijn zoon’

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels