Op déze manieren kun je je föhn nog meer gebruiken

Haar

Zoveel meer mogelijkheden dan alleen je haar droog föhnen!

Wij kunnen niet zonder onze föhn, hij mag dan ook absoluut niet ontbreken in de badkamer. Naast dat we met een föhn ons haar droog blazen na het douchen, kunnen we er nog veel meer mee. Wij delen een aantal tips met je.

Lekker veel volume

Met een föhn kan je lekker veel volume in je haar creëren. Droog je haar terwijl je je hoofd ondersteboven houdt, en je zult zien dat je vervolgens veel volume in je haar hebt. Een haarmousse of een volumepoeder geeft een extra lift aan je haar, waardoor het nog volumineuzer lijkt. Masseer het product in en föhn je lokken. De ideale truc voor een volumeboost op nat én droog haar!

Haar steilen met een föhn

Met de föhn en een borstel kun je je haar ook steil borstelen. Het is heel simpel: föhn je haar vanaf boven en borstel ondertussen stroken haar naar beneden. Terwijl je dit doet volg je met de föhn je borstel. Zo creëer je steile lokken!

De krul erin

Naast het maken van steile lokken, kun je met een föhn en een ronde borstel ook krullen creëren. Je gaat pluk voor pluk te werk: vorm met de ronde borstel het haar om de borstel heen en volg met de föhn terwijl je de borstel er weer uitdraait. In onderstaande video laat Olcay Gulsen je zien hoe je dit doet.

@olcay Jullie vragen, ik draai🫡☑️ #hairtutorial #hairroutine #haarroutine #blowoututorial #getreadywithme #morningroutine #ochtendroutine #klaarmaken #makeup #olcaygulsen #ootd #outfitpost #tiktoknederland #voorjou ♬ How`s Your Day – aAp Vision

Natuurlijk krullend haar drogen

Een föhn is onmisbaar als je natuurlijk krullend haar wil drogen. Met de diffuser houdt je namelijk je krullen mooi bij elkaar, zodat ze niet beginnen te pluizen. Föhn je zonder de diffuser, dan kan de warme lucht ervoor zorgen dat je krullen uit elkaar worden geblazen of zelfs verdwijnen.

Kapsel in model houden

Ben je met de stijltang of de krultang aan de slag gegaan en wil je je kapsel zo lang mogelijk in model houden? Gebruik dan de koude luchtstand van je haardroger om je haar te fixeren.

Lees ook: deze 4 kleuren staan het mooist bij blond haar

Bron: Libelle | Beeld: Pexels