Timo vertelt: ‘Mijn vriendin haar ex-vriend blijft bij haar overnachten’

Frustratie

‘Ik weet niet hoe ik me hierover voel’

Timo* en zijn vriendin Rebecca zijn een jaar samen. Doordat de twee naar verschillende universiteiten gaan, woont Rebecca in een andere provincie. Onlangs kreeg Timo te horen dat de ex-vriend van Rebecca een paar nachten bij haar zou overnachten. Timo voelt zich hier niet prettig bij, en vraagt Reddit-gebruikers om advies.

Ex-vriend

Timo vertelt over de situatie: “De ex-vriend van mijn vriendin woont ook weer in een andere provincie. Ze hebben ongeveer anderhalf jaar een relatie gehad, maar ze zijn daarna nog zo’n negen jaar vrienden geweest. De laatste keer dat mijn vriendin hem voor het laatst heeft gezien, is al zo’n twee jaar geleden.”

Overnachten

“Een maand geleden kwam Rebecca bij mij op bezoek. We waren met vrienden die haar ex-vriend ook kennen. Een vriendin vroeg toen wanneer haar ex-vriend op bezoek zou komen”, vertelt Timo. “Hierdoor kwam ik erachter dat haar ex-vriend bij haar langs zou komen. Ik voelde me er ongemakkelijk bij, want ze had me hier niets over verteld. Volgens haar was ze het me gewoon vergeten te vertellen.”

Timo vervolgt: “Een paar dagen geleden hadden we het er toevallig over, dus ik vroeg aan haar waar hij bleef overnachten. Ze vertelde me dat dat in haar appartement was.” Hij vertelt dat haar appartement maar één slaapkamer heeft, maar dat de ex-vriend volgens Rebecca in de woonkamer zou slapen. “Ik voelde me hier ongemakkelijk bij en vertelde dat aan haar. Hierdoor hebben we zo’n dertig minuten gediscussieerd. Uiteindelijk vertelde ze me dat ze om me gaf en het zou aangeven bij haar ex.”

“Ze heeft voorgesteld om bij haar ouders te gaan slapen, zodat haar ex in haar appartement kon verblijven. Haar ex vond dit onnodig, dus stelde voor om een hotel te boeken”, vertelt Timo. “Rebecca voelde zich hier niet prettig bij, omdat hij al zoveel had uitgegeven aan de reis.”

Twijfels

“Ik heb hem nog nooit ontmoet, maar volgens haar verhalen is hij een goed persoon. Toch voel ik me er oncomfortabel bij, maar ik weet niet wat ik wil dat ze doet”, vertelt Timo. Hij sluit zijn verhaal af met de vraag of iemand advies voor hem heeft. Wat zou jij Timo adviseren?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de man zijn verhaal onder de naam ThrowRA_WhatToWant

Lees ook: Natascha: ‘Ik vernoemde mijn zoons naar mijn vader, maar niet naar mijn schoonvader’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels