Wait what? Dit modehuis verkoopt papieren tas voor 1800 euro

papieren tas 1800 euro

Maar dan heb je wel iets unieks natuurlijk 

Na een designertas die vergeleken werd met en hondenpoepzakje, heeft het Italiaanse Bottega Veneta opnieuw een opvallende tas op de markt gebracht: een van papier. Liefhebbers moeten er iets voor overhebben, de tas kost maar liefst 1800 euro.

Over een andere boeg

Het Italiaanse modehuis Bottega Veneta staat bekend om haar chique leren tassen. Toch gooit het luxe label het dit seizoen over een hele andere boeg: ze presenteren een collectie met tassen van papier. Eerder ging het merk al viral met een peperdure tas die vergeleken werd met een hondenpoepzakje. Met deze papieren variant zorgt het label opnieuw voor iets wat de aandacht trekt.

Nobel doel

Het idee voor de papieren tassen is ontstaan vanuit een nobel doel. Leren tassen zijn prachtig, maar helaas niet altijd goed voor het milieu. Om het leer te bewerken wordt er tijdens het productieproces veel water en slechte chemicaliën gebruikt. Dit bracht het Italiaanse merk op het idee om tassen te maken van gerecycled papier en karton.

Speciale coating 

We horen je denken: hartstikke leuk zo’n papieren tas als ik een afspraak op kantoor heb, maar minder leuk als ik door een regenbui moet fietsen in ons regenachtige landje. Maak je geen zorgen, de ontwerpers sturen je niet zomaar met een goedgevormde kartonnen doos de straat op natuurlijk. De tassen zijn voorzien van een speciale coating en zijn afgewerkt met kalfsleder. Ze kunnen dus tegen een stootje.

Prijskaartje

Mocht je belang hebben bij zo’n papieren designertas, dan moet je wel even in de buidel tasten. Deze eye catchers hebben helaas niet het prijskaartje van een kartonnen model. De kleinste variant van de tas, de ‘mini pouch’, koop je voor 890 euro en voor de grootste tas moet je een slordige 1800 euro neerleggen. Niet goedkoop dus. 

Benieuwd hoe de tas eruit ziet? Je ziet hem in onderstaande video.

Lees ook: Dit zijn de zes leukste manieren om een satijnen sjaaltje te dragen

Bron: Viva | Beeld: Pexels