Dit is waarom je haar sneller uitvalt in de herfst en winter

haar

Vind jij ook meer haar in je borstel?

Grote kans dat jij ook wat meer haren terugvindt in het doucheputje en in je borstel. Je raakte waarschijnlijk al even in paniek. Kaal worden wil je uiteraard niet. Geen zorgen hoor. In de herfst en de winter verliezen mensen gewoonweg wat meer haar dan in de andere seizoenen. Net als bomen wat blaadjes verliezen, verliezen wij haar. 

Het heeft een reden.

Zon

Eigenlijk is de reden heel simpel: de zon schijnt minder vaak en laat zon nou precies het ingrediënt zijn dat nodig is voor snellere haargroei. Zodra de zomer voorbij is gaan onze haren dus in een soort ‘winterslaap’. Het groeit wel, maar vele malen langzamer. Je hormonen veranderen ook als je minder zon op je huid krijgt en daardoor vallen haren uit.

Eten

Je kunt dit wel voorkomen. Zorg ervoor dat je in de herfst en winter voldoende eiwitten, vitamines, zink en omega-3 vetzuren binnenkrijgt. Dit houdt dus in dat je veel groenten, fruit en vis moet eten. Probeer daarnaast je haar ook vaker los te dragen en trek het niet strak naar achter. Dit is een aanslag op je haar en daardoor verlies je er meer.

Kammen

Ook het kammen of borstelen van nat haar zorgt voor meer haaruitval. Door het haar te kammen terwijl het nat is, breken veel haren af die anders gewoon goed zouden blijven. Je zorgt dus eigenlijk voor nog meer haaruitval, terwijl dit helemaal niet nodig is. Kam je haar liever met een zachte borstel als het droog is, of een kam met wijde tanden.

Lees ook: Hierdoor vallen wimpers uit en zo voorkom je dat

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Haarstichting | Beeld: pxhere