Last van je voeten na een dag op hoge hakken? Zo kom je van de pijn af!

Hakken

Je bent zo van de pijn af!

Na een hele dag op hakken gelopen te hebben kunnen je voeten erg gevoelig zijn of zelfs pijn doen. Veel mensen zullen hier niks aan doen, maar waarom zou je de rest van de dag op pijnlijke voeten lopen als het niet hoeft? Met een paar simpele oefeningen ben je vaan de pijn af en zijn je spieren lekker opgerekt.

Het is zonde om het niet te doen!

Tennisbal

De eerste oefening om je voeten wat minder gevoelig te maken heet ‘De Tennisbal’. Voor deze oefening neem je plaats op een stoel en leg je een tennisbal op de grond voor je. Je zet je voet erop en rolt de tennisbal langzaam van voren naar achter met je voet. Doe dit 2 tot 5 minuten per voet en je zult heerlijk relaxte voetjes hebben!

Oprapen

De tweede oefening lijkt wat gek. Leg wat kleine voorwerpen op de grond en pak ze op met je tenen. Doe dit per voet twintig keer. Dit doe je om weer wat beweging in je tenen te krijgen. Tenen zijn na een dag op hakken best wel stijf en zo laat je het bloed weer lekker door je tenen stromen.

Squats

Tot slot werken squats ook heel goed. Je traint hiermee je benen én je rekt je kuitspieren op. Voor squats ga je met beide voeten stevig op heupbreedte staan. Zak nu door je knieën alsof je wil gaan zitten, maar laat je hakken op de grond. Je voeten en benen voelen gelijk een stuk prettiger aan.

Lees ook: Dit deden wij altijd fout: dít is het beste moment om dagcrème aan te brengen

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: 5 minute crafts | Beeld: pixabay