Plotseling last van puistjes in de overgang? Dit kan je doen

puistjes

Zo wordt je huid weer egaal en stralend

Denk je de pubertijd (en de bijbehorende puistjes) eindelijk gehad te hebben, krijg je plotseling onzuiverheden door de overgang. Blijf vooral niet te lang bij de pakken neerzitten, want er zijn een aantal dingen die deze puistjes kunnen verminderen. 

Hoe komt het?

Allemaal leuk en aardig die puistjes tijdens de overgang, maar waar komt het eigenlijk door? Huidexpert en beautycoach Kuno Breen vertelt aan Libelle dat er door de hormonale veranderingen veel onrust in je huid ontstaat. “Die onrust ontstaat niet alleen door een te vette huid of verhoogde talgproductie, maar ook door een opeenstapeling van afvalstoffen.” Deze opstapeling wordt ook wel verzuring genoemd, iets waar je vanaf je 40e meer last van kan krijgen.

De juiste aanpak

Om verzuring in je huid te voorkomen is het belangrijk om dit van binnenuit aan te pakken. Zo zijn bepaalde voedingsstoffen ook wel ‘zure voedingsstoffen’ en kan je hier maar beter wat minder van nuttigen na je 40e. Let op: dit zijn geen producten die zuur smaken, het zijn producten die bepaalde voedingsstoffen bevatten.

Vlees en koolzuur

Een kleine aanpassing in je dieet kan al veel goeds doen. Probeer bijvoorbeeld eens wat minder vlees te eten en te matigen met koolzuurhoudende dranken. Houd dit een tijdje vol en bekijk of het impact heeft. En vergeet niet: een goede huidverzorging is ook op je 40e nog enorm belangrijk. Reinig iedere avond je gezicht en vet je snoet iedere dag in met een hydraterende creme.

Lees ook: Tandpasta op je puistjes: werkt het wel of niet?

Bron: Libelle | Beeld: Pexels