Vrouw deelt dé hack om vet haar op te frissen zonder droogshampoo

vet haar

Hadden we dit maar eerder geweten

Over het algemeen proberen we ons haar zo min mogelijk te wassen. Helaas resulteert dat op dag twee of dag drie vaak al in vet haar. Droogshampoo is dan de redder in nood, maar helaas lost dit het probleem vaak niet helemaal op. Soms laat dit zelfs alleen maar een gekke, witte waas achter op je haar. Gelukkig vonden wij op TikTok deze extreem makkelijke hack om vet haar binnen een mum van tijd op te frissen – zónder droogshampoo!

Vet haar

Hoewel we enorm van schoon, pasgewassen haar houden, slaan we het wassen van ons haar liever over. Niet alleen omdat dit beter voor het haar is, ook omdat het zo’n gedoe is. Uitkleden, onder de douche, eerste laag shampoo, tweede laag shampoo, conditioner en dan zo nu en dan ook nog een masker. Daar heeft toch niemand elke dag tijd voor? Helaas heeft het minder wassen van ons haar ook een keerzijde: het haar wordt vet. De een heeft na een dag al last van vettig haar, terwijl dit bij een ander pas op de derde of vierde dag na het wassen komt.

Droogshampoo

Om toch nog een beetje presentabel voor de dag te komen, biedt droogshampoo vaak de uitkomst. Een spuitje hier en een spuitje daar en je haar ziet er weer min of meer schoon uit. Helaas zorgt droogshampoo er niet voor dat je haar ook schoon aanvoelt. Sterker nog: het laat vaak een witte waas en doffe gloed achter in je haar. Ook niet bepaald fijn, als je het ons vraagt.

Makkelijke hack

Ook beauty-TikTokker Melissa Tovar is niet de grootste fan van droogshampoo. Daarom deelt zij op het platform haar beste tip om vet haar op te frissen. “Probeer dit in plaats van droogshampoo de volgende keer dat je haar super vet is”, klinkt het in de video. “Pak de voorste plukken van je haar, waar je haar er meestal het vetst uitziet. Maak deze plukken nat en masseer er wat shampoo in.” Spoel de shampoo vervolgens uit je haar en föhn de lokken droog. “Als je klaar bent, ziet je haar er weer fris en gewassen uit”, laat Melissa weten.

Werkt elke keer

Dit is vooral een heel handige hack voor mensen met een pony, die al snel vet kan worden. Maar ook als de rest van je haar vettig is, is dit een goede oplossing. In de reacties onder haar video laat Melissa weten dat je in dat geval de bovenste laag van je haar zou moeten wassen en vervolgens föhnen. Voor de rest van je haar kun je eventueel nog een beetje droogshampoo gebruiken. “Het werkt elke keer”, schrijft Melissa bij haar video.

@xomelissatovar

works every time! This is day 3 hair for me 🙂 #hairhack #hairtutorial #hairideas #hair101

♬ Classic – MKTO

Lees ook: Zo kleed je je baby voor elk type weer

Bron: TikTok | Beeld: Unsplash, Mathilde Langevin