Echt waar: deze kleur slankt nog beter af dan zwart!

kleur

Deze kleur dragen we voortaan vaker!

Als we extra charmant voor de dag willen komen, hullen we ons vaak in een zwart kledingstuk. Met zwart kun je immers nooit fout gaan en het slankt ook nog eens af. Als het hartje zomer is, klinkt het echter niet zo fijn om in het zwart rond te paraderen. Gelukkig is er een andere kleur die nog mooier afslankt dan zwart.

Trek je rode kledingstukken maar uit de kast!

Vandaag is rood

Volgens mode-experts slankt de kleur rood meer af dan zwart. Je lijkt niet alleen dunner, maar je oogt ook nog eens een stuk gezonder en frisser. Zo laat Helen Venables van het modebedrijf House of Color weten aan de Briste Vogue. “Rood is de kleur die pal in het centrum van alle kleuren ligt en een gelijkmatige verdeling door het kleurenspectrum heeft.”

Juiste tint

Wel laat de expert weten dat je niet lukraak een rood t-shirt aan moet trekken. Het is belangrijk dat je kiest voor de juiste roodtint. Alleen dan is het effect van de zomerse kleur echt krachtig. De juiste tint rood laat je er slanker, jonger en frisser uitzien. Draag je een verkeerde tint? Dan kom je wellicht uitgeput over. Kijk dus goed welke roodtint jou het beste staat!

Lees ook: Rimpels voorkomen? Volgens onderzoek kan dat op deze simpele manier

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Pexels